Pita su vištiena ir daržovėmis

Ingredientai

    • šiltas vanduo: 1 stiklinės
    • sausos mielės: 11 gramų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 3 stiklinių
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • vištienos file: 200 gramų
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • žalumynai
    • aitriosios paprikos: 1
    • druska
    • pomidorų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į vandenį suberiame mieles, išmaišome bei palaukiame, kol suburbuliuos, tuomet beriame druską, pilame aliejų, išmaišome. Tada beriame miltus, gerai išminkome, kol tešla taps elastinga. Kildiname 60 minučių. Pakilusią tešlą padaliname į 8 dalis, iškočiojame bei kepame keptuvėje ant silpnos ugnies iš abiejų pusių.
  2. 2. Po to vištieną supjaustome gabalėliais, apkepiname su 2 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus, beriame prieskonius, dedame svogūnus, žalumynus, burokine tarka sutarkuotas morkas, dar pakepiname, dedame pomidorų padažą, viską išmaišome. Skanaujame!
Kreminė vištiena su grybais
(5)
Virtos vištų kojos padaže
(1)
Sultingi vištienos kukuliukai su cukinija
(4)
Orkaitėje keptas viščiukas su daržovėmis ir jogurtiniu padažu
(5)