nutarkuotas citrinos geltonas žievelės sluoksnis: iš 1 vnt.
romas: 1 šaukštelio
Karamelei:
grietinėlė: 200 mililitrų (35% riebumo)
sviestas: 30 gramų
cukrus: 50 gramų
Patepimui:
kiaušiniai: 1
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių šiltame piene ištirpiname mieles bei šaukštelį cukraus, įberiame šaukštą miltų, viską gerai išmaišome ir paliekame maždaug 15 minučių, kad ant paviršiaus susidarytų putos.
2. Tuomet paplakame kiaušinių trynius su cukrumi, supilame į pieno ir mielių tirpalą, suberiame miltus, druską bei citrinos žievelę, supilame romą ir ištirpintą sviestą. Užminkome tešlą bei paliekame augti, kol tūris padidės 2 kartus.
Reklama
3. Tada kepimo formą (20x30 centimetrų) išklojame su kepimo popieriumi, ingredientus skirtus karamelei sumaišome (sviestą supjaustome mažais gabaliukais) bei viską supilame į formą. Tešlą formuojame nedidelėmis apvaliomis bandelėmis, kurias sudedame į formą. Paliekame maždaug 40 minučių augti. Prieš kepant patepame jas kiaušinio plakiniu.
4. Galiausiai kepame maždaug 50 minučių iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Lepinamės!
5. Pastebėjimas: Man jos tokios nerealiai skanios, kad aš įprastai kepu iš dvigubos normos.
6. Rekomendacija: Daugiau plėšomų bandelių receptų rasite: Plėšomos bandelės.