Plikytos tešlos mini čeburekai su kiauliena

2023-10-09 Autorius WorldRecipes.lt

Plikytos tešlos mini čeburekai su kiauliena
Jau pasakojau apie savo plikytą tešla koldūnams ir virtiniams. Ir kažkada pagalvojau, kad reikia iš jų pagaminti mini čeburekus su mėsa. Gavosi be galo skanu. Daviau paragauti ir kitiems, ir pati vos spėjau pagriebti paskutinį iš lėkštės, nes buvo taip greitai suvalgyti. Kepsiu ateityje tikrai ne kartą ir ne du, manau, kad įvairiausioms vasaros (ir nebūtinai vasaros) iškyloms prie ežerų ir baidarių žygiams tai bus geriausias pats maistas. Žinoma, drąsiai galite patiekti ir kaip užkandį per įvairiausias šventes, arba po švenčių kitos dienos ryte su sultiniu. :)

Ingredientai

    Tešlai:
    Įdarui:
    • stambiai maltas kiaulienos kumpis: 500 gramų (puikiai tinka ir kalakutiena)
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • smulkiai kapotos česnako skiltelės: ~4-5
    • kapota gelsvė: žiupsnelio (galite pakeisti petražolėmis, krapais, kalendra)
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įdarui visus produktus išminkome (sviestas privalo būti kambario temperatūros).
  2. 2. Tada specialia virtinių forma lipdome pyragėlius ir kepame juos gerai įkaitintoje keptuvėje.
  3. 3. Jokių riebalų į keptuvę pilti visiškai nereikia, nes pilnai pakanka aliejaus tešloje ir sviesto įdare.
  4. 4. Kiekvieną pusę, priklausomai nuo kaitros, kepame maždaug 3-5 minutes.
  5. 5. Patiekiame ir skanaujame!

Lija

O plikytos tešlos receptas, liko tik įdaras?
Atsakyti

WorldRecipes.lt komanda

Paspauskite ant nuorodos prie ingredientų, kuri nuveda į plikytos tešlos receptą, kurį naudojame. ;)
Orkaitėje kepti šonkauliukai su medaus glazūra
(15)
Čenakai su kiauliena
(39)