Prancūziško batono bokšteliai su vištienos krūtinėle

2017-10-17 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Prancūziško batono bokšteliai su vištienos krūtinėle
Prancūziško batono bokšteliai su vištienos krūtinėle – tai sotus ir gardus patiekalas, kuriame vištienos faršas ir grietinėlės padaže kepti pievagrybiai puikiai dera su traškia batono plutele. Vištienos įdaras, praturtintas apkeptais svogūnais ir aromatingais prieskoniais, yra dedamas į batono bokštelius, kurie apskrunda ir tampa traškūs. Sluoksniuotas patiekimas su grybų ir grietinėlės padažu bei pomidoro ir sūrio užbaigimas suteikia subtilaus kreminio skonio ir gražų, auksinį apskrudimą. Tai puikus pasirinkimas, kai norisi kažko išskirtinio ir lengvai paruošiamo

Autorės komentaras - tai vienas mėgstamiausių mano užkandžių, kuris nuo stalo per įvairius pasisėdėjimus pradingsta labai greitai, o dažniausiai net pats pirmas. Jeigu Jums pritrūko minčių, kur įdomiai panaudoti prancūzišką batoną, tai šis receptas su vištiena ir pievagrybiais yra skirtas būtent Jums.

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sumalti vištienos krūtinėlę. Ganėtinai smulkiai supjaustyti svogūną. Pakepinti keptuvėje su aliejumi.
  2. 2. Tuomet batoną supjaustyti į vienodas dalis – bokštelius – bei iš jų išimti minkštimą (dugne paliekti šiek tiek minkštimo).
  3. 3. Į susmulkintą vištieną įmaišyti apkeptus svogūnus, dėti susmulkinto česnako, druskos, pipirų bei išmaišyti. Šiuo faršu užpildyti batono bokštelius, paliekant truputį vietos viršuje.
  4. 4. Pievagrybius pakankamai smulkiai supjaustyti bei pakepinti keptuvėje su šiek tiek aliejaus, po to įpilti grietinėlės, įdėti susmulkintų krapų.
  5. 5. Grybų padažo dėti ant vištienos, ant viršaus uždėti po pomidoro riekelę su grietine (arba užpilti grietinėlės) bei pabarstyti sutarkuotu sūriu, uždengti folija.
  6. 6. Kepti 200–220 laipsnių temperatūros orkaitėje apie pusvalandį. Iki kepimo pabaigos likus maždaug 10 minučių foliją atidengti, kad bokšteliai apskrustų.
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.
Prancūziško batono bokšteliai su vištienos krūtinėle
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai

Anonimė

Skanu, trašku, sotu... mano šeimoje vienas iš mėgstamiausiu patiekalų, tik kiek nepatogu valgyti... vaišių stalui gaminčiau tik tuo atveju, jei norėčiau draugiškai pasijuokti iš valgančių draugų:))))), bet šeimos rate nepasiistebi, nors kartais irgi pasijuokiame vieni iš kitų bevalgydami šiuos bokštelius;)
Atsakyti

morta

Galima daryt ne tokius aukštus, bus patogiau valgyt
Atsakyti

Gerai

O tai kur panaudojamas batono minkštimas?Manau, reiktų išmirkyti ir sudėti į faršą.
Atsakyti

Reda

Šiandien kepiau ir galiu pasakyti tik vieną: SUPER SKONIS.
Atsakyti
Krabų lazdelės tešloje
(133)
Rūkytos žuvies paštetas su tepamu sūreliu
(2)