1. Pirmiausia pupeles iš vakaro užmerkiame. Prieš verdant sriubą jas išverdame, nusunkiame.
2. Tuomet šoninę supjaustome šiaudeliais arba stambiau bei kepame ant mažos ugnies, kol ims skrusti.
3. Tada bulves bei morkas nuskutame, nuplauname, supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir suberiame į užvirintą sultinį. Verdame maždaug 15-20 minučių.
4. Po to svogūną nulupame, nuplauname, perpjauname per pusę bei įmetame į puodą. Suberiame prieskonius. Verdame dar apie 10 minučių.
5. Paskui į sriubą suberiame keptą šoninę bei pupeles. Paverdame maždaug 5 minutes. Svogūno puseles bei lauro lapelį išgriebiame.
6. Galiausiai sriubą patiekiame pagardintą grietine ar grietinėle. Skanaujame!
7. Pastebėjimas: Svogūnus šiam patiekalui galite supjaustyti žiedais arba smulkiau bei gerai pakepinti aliejuje arba svieste. O baigiant virti sriubą, svogūnus į ją sukratyti.