Pupelių sriuba su kepta šonine

2017-12-05 Autorius WorldRecipes.lt

Pupelių sriuba su kepta šonine

Ingredientai

    • vištienos sultinys: 3 litrų (arba daržovių sultinys)
    • pupelės: 1 stiklinės
    • kiaulienos šoninė: 100-150 gramų
    • bulvės: 2-3
    • morkos: 2
    • svogūnai: 1
    • lauro lapeliai: 1
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pupeles iš vakaro užmerkiame. Prieš verdant sriubą jas išverdame, nusunkiame.
  2. 2. Tuomet šoninę supjaustome šiaudeliais arba stambiau bei kepame ant mažos ugnies, kol ims skrusti.
  3. 3. Tada bulves bei morkas nuskutame, nuplauname, supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir suberiame į užvirintą sultinį. Verdame maždaug 15-20 minučių.
  4. 4. Po to svogūną nulupame, nuplauname, perpjauname per pusę bei įmetame į puodą. Suberiame prieskonius. Verdame dar apie 10 minučių.
  5. 5. Paskui į sriubą suberiame keptą šoninę bei pupeles. Paverdame maždaug 5 minutes. Svogūno puseles bei lauro lapelį išgriebiame.
  6. 6. Galiausiai sriubą patiekiame pagardintą grietine ar grietinėle. Skanaujame!
  7. 7. Pastebėjimas: Svogūnus šiam patiekalui galite supjaustyti žiedais arba smulkiau bei gerai pakepinti aliejuje arba svieste. O baigiant virti sriubą, svogūnus į ją sukratyti.
Borsch - ukrainietiški barščiai
(4)
Voveraičių sriuba su šviežiomis bulvėmis
(1)
Tobula trinta pomidorų sriuba
(2)
Burokėlių lapų sriuba su mėsos kukuliais
(2)
Tiršta voveraičių sriuba su vištiena ir kreminiu sūriu
(1)