Purūs kotletai iš cukinijos su faršu vakarienei

2024-08-21 Autorius Oditėlės blogas

Purūs kotletai iš cukinijos su faršu vakarienei
Purūs kotletai iš cukinijos su faršu – tai puikus pasirinkimas skaniai ir sočiai vakarienei. Šie kotletai yra ypatingai minkšti ir sultingi dėl švelnių, tarkuotų cukinijų, kurios suteikia patiekalui lengvumo ir natūralaus drėgnumo. Derinant cukinijas su mėgstama malta mėsa, šie kotletai įgauna sodrų skonį ir puikią tekstūrą. Jie yra greitai paruošiami ir puikiai dera su įvairiais garnyrais. Kepami keptuvėje šie kotletai džiugina savo purumu ir aromatu, todėl tampa tikru šeimos vakarienės hitu.

Redakcijos komentaras - kepkite kotletus orkaitėje, taip nereikės kepimui naudoti papildomai riebalų. Kepkite įjungus vėjelio funkciją, kotletai tolygiai apskrus.

Prie šių kotletų tinka įvairūs mėgstami garnyrai - pomidorų salotos su grietine, šviežios salotos su ridikėliais, marinuoti agurkai, kremiška bulvių košė

Ingredientai

    • Malta mėsa: ~300-400 gr.
    • Cukinijos: 1 vnt. (vid. dydžio)
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Manų kruopos: 1-2 valg.š.
    • Druska: 0,5 arb.š.
    • Miltai: 3-4 valg.š. (galima naudoti džiūvėsėlius)
    • Pipirai: pagal skonį
    • Mėgstami prieskoniai: pagal skonį
    • Aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Cukiniją sutarkuoti burokine tarka. Jeigu žievė kietesnė, ją nulupti. Šiek tiek nuspausti išsiskyrusį skystį.
  2. 2. Į dubenį prie cukinijos sudėti maltą mėsą, mušti kiaušinius ir suberti manų kruopas.
  3. 3. Berti druskos, pipirų ir kitų pasirinktų prieskonių (pagal skonį) ir viską gerai išmaišyti. Palikti masę maždaug 15 min, kad manų kruopos sugertų sultis.
  4. 4. Į lėkštę suberti miltus ir pasidėti šalia.
  5. 5. Vandeniu suvilgytomis rankomis suformuoti purius kotletus ir kiekvieną apvolioti miltuose.
  6. 6. Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir kotletus kepti ir visų pusių kol pilnai iškeps ir bus gražios auksinės spalvos.
  7. 7. Patiekti su pasirinktu garnyru ir skanauti!

Irena

Niekada nededu manų, o dedu išmirkytą bulką piene.
Atsakyti

Jurgita

Manai tam kad sugertų skystį, kurie išsiskiria iš cukinijų, ne tam kad suminkštinti kotletą.

Ieva

Taip pat vietoj manų įdėjau riekę baltos duonos, išmirkytą piene, o į tarkuotą cukiniją įbėriau druskos, palaikiau kol išsiskyrė skysčiai ir tik tada nusunkus įdėjau prie faršo. Skanaus!
Atsakyti