Pyragas su cukinija

2017-10-18 Autorius Gabrielės blogas

Pyragas su cukinija

Ingredientai

    Tešlai:
    • minkštas sviestas: 8 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 2,5 puodelio (1 puodelis - 236 mililitrai)
    • cukrus: 1 puodelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • muskatas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • grietinė: 1 puodelio
    • kiaušiniai: 1 (didelio)
    • vanilės ekstraktas: 2 arbatinių šaukštelių
    • cukinijos: 1,5 puodelio (tarkuotos)
    Traškiam paviršiui:
    • minkštas sviestas: 5 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 0,5 puodelio
    • miltai: 0,5 puodelio
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    Glaistui:
    • miltelinis cukrus: 1 puodelio
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia visus pyrago pagrindui skirtus ingredientus sudėkite į didelį dubenį bei elektriniu plakikliu greitai plakite, kol susidaro vientisa tešla. Ją supilkite į kepimo formą, išklotą su kepimo popieriumi. Atidėkite į šalį.
  2. 2. Tuomet traškiam paviršiui skirtus produktus sudėkite į mažesnį dubenį bei pirštais trinkite, kol susidaro daug drėgnų trupinių. Jais apibarstykite paruoštą pyrago tešlą.
  3. 3. Tada pašaukite pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite maždaug 40 minučių.
  4. 4. Kai pyragas atvėsta, paruoškite glaistą. Miltelinį cukrų sumaišykite su citrinos sultimis bei apšlakstykite pyrago paviršių. Skanaukite!
Geriausias šokoladinis pyragas
(9)
Uogų cobbler (kobleris) pyragas
(6)
Tamsus pyragas su slyvomis
(1)