Pyragas su manais | Receptas

Ingredientai

    • cukrus: 1 stiklinės (1 stiklinė – 250 mililitrų)
    • manai: 1 stiklinės
    • miltai: 1 stiklinės
    • kefyras: 1 stiklinės
    • sviestas: 100 gramų
    • kiaušiniai: 2 (dideli)
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • citrinos žievelės: 1
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į manus supilame kefyrą, paliekame brinkti maždaug 40 minučių. Kambario temperatūros sviestą, cukrų, kiaušinius išplakame plaktuvu iki vientisos masės.
  2. 2. Tuomet į sviesto, cukraus bei kiaušinių masę sudedame brinkintus manus, įberiame druskos, įtarkuojame citrinos žievelę, išmaišome. Į gautą masę įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
  3. 3. Tada kepimo indą (22 centimetrų skersmens) ištepame sviestu, sudedame pyrago masę, kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Skanaujame!
Pyragas su manais | Receptas
Kreminis moliūgų pyragas su sūrelio įdaru
(4)