Pyragas su obuolių rožytėmis ir migdoliniu pagrindu

2023-09-09 Autorius WorldRecipes.lt

Pyragas su obuolių rožytėmis ir migdoliniu pagrindu
Šio obuolių pyrago receptą buvau atsidėjusi kaip tik rugsėjui, tad pagaliau puiki proga išmėginti. Pyragas gavosi ne tik labai skanus, bet ir itin gražus ir rudeninis, primena spalvotus, krentančius nuo medžių lapus. Tikiu, kad kruopštesnei šeimininkei pavyktų tiesiog tobulos išvaizdos. Bet kaip pirmam bandymui ir man labai gerai pavyko. Tikrai gaminsiu dar kartą ir esu tikra, kad rožytės gausis dar gražesnės. O daugiau pačiame recepte nieko nekeisčiau, nes man asmeniškai visi skoniai labai gerai suderėjo tarpusavyje. 

Ingredientai

    Pyrago pagrindui:
    • kambario temperatūros sviestas: 115 gramų
    • miltelinis cukrus: 60 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • tarkuota apelsino žievelė: 1 arbatinio šaukštelio (neprivaloma)
    • malti migdolai: 100 gramų
    • miltai: 180 gramų
    Pyrago įdarui:
    • pienas: 300 mililitrų
    • obuolių sidras: 100 mililitrų
    • kiaušinių tryniai: 3
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • tarkuota apelsino žievelė: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 6 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 4 valgomųjų šaukštų
    • spalvoti obuoliai: 3-4 (didesni)
    • abrikosų džemas: 2 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje pyrago pagrindui miltus sumaišykite su maltais migdolais.
  2. 2. Minkštą sviestą išsukite su milteliniu cukrumi, vanile bei apelsino žievele.
  3. Reklama
  4. 3. Įplakite kiaušinį, suberkite miltų mišinį.
  5. 4. Išminkykite minkštutę tešlą bei pastatykite į šaldytuvą apie 60 minučių.
  6. 5. Atvėsusią tešlą iškočiokite į ploną lakštą, truputį didesnį nei kepimo forma.
  7. 6. Įklokite į skardą, suformuokite pakeltus kraštelius, dugną subadykite šakute bei pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros. Kepkite apie 5–8 minutes bei leiskite atvėsti.
  8. 7. Paruoškite pyrago įdarą. Miltus sumaišykite su cukrumi bei citrinos žievele. Ant viršaus užpilkite vanilės, šlakelį pieno bei įmuškite trynius. Viską išmaišykite iki vientisos klampios masės.
  9. 8. Po to, plakdamos rankiniu plakikliu, pilkite likusį pieną bei sidrą.
  10. 9. Gautą skystą masę supilkite ant pyrago pagrindo.
  11. 10. Tada obuolius pjaustykite plonomis siauromis riekelėmis bei ant pyrago įdaro formuokite, dėliokite, sukite rožytes.
  12. 11. Kiekvieną žiedą papuoškite šaukšteliu abrikosų džemo.
  13. 12. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 30 minučių.
  14. 13. Pjaustykite tik pravėsusį. Skanaukite!
Pyragas su obuolių rožytėmis ir migdoliniu pagrindu
Pyragas su obuolių rožytėmis ir migdoliniu pagrindu
Grietininis mėlynių pyragas
(5)