Quiche Lorraine - trapios tešlos pyragas su malta mėsa ir daržovėmis

2023-08-01 Autorius WorldRecipes.lt

Quiche Lorraine - trapios tešlos pyragas su malta mėsa ir daržovėmis
Neseniai pasakojau, kad buvo mano dukros gimtadienis ir jos prašymu pagaminau jogurtinį tortą su persikais, tačiau ne jos prašymu suaugusiems pagaminau ir kitokį užkandį. Tai trapios tešlos pyragas Quiche Lorraine su maltos mėsos ir daržovių įdaru. Skaniausias jis patiektas dar karštas, bet galite supjaustyti mažais gabaliukais ir tiekti kaip šaltą užkandį. Sulaukė daug pagyrų iš suaugusiųjų, bet mažiau pagyrų iš mažųjų, jiems saldus stalas buvo įdomiau. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltų: 140 gramų
    • sviesto: 8 valgomųjų šaukštų
    • druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukraus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    Įdarui:
    • maltos jautienos: 500 gramų
    • svogūnų: 1
    • porų: 1
    • paprikų: 1
    • šaldytų arba šviežių špinatų: 250 gramų
    • petražolių: pluoštelio
    • kiaušinių: 4
    • pieno: šlakelio
    • fermentinio sūrio: 250 gramų
    • tepamo sūrelio su česnaku ir žolelėmis: 1 indelio (pvz. Campanella)
    • sviesto: 25 gramų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • muskato
    • kario 
    • kajeno pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešla: Sviestą supjaustykite gabaliukais ir maždaug 15 minučių atšaldykite šaldytuve.
  2. 2. Kombainu pulso režimu maišykite miltus, druską ir cukrų. Po gabaliuką įmaišome sviestą, kol tešla tampa žirnio dydžio trupiniais.
  3. Reklama
  4. 3. Pilkite po šaukštą ledinio vandens, kol tešla pradės lipti (bet ne daugiau 4 šaukštų vandens).
  5. 4. Dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir atsargiai iškočiokite į lakštą.
  6. 5. Pabarstykite miltais, užklokite lapu kepimo popieriaus ir suvyniokite.
  7. 6. Padėkite tešlą bent vienai valandai į šaldytuvą.
  8. 7. Įdaras: Špinatus atšildykite (jei naudojate šaldytus).
  9. 8. Mėsą patroškinkite ant šlakelio vandens, įdėkite druskos, pipirų, kario, muskato ir kajeno pipirų.
  10. 9. Mėsą išimkite ir atidėkite į dubenį.
  11. 10. Ant trupučio sviesto apkepkite susmulkintus svogūnus, porus ir paprikas.
  12. 11. Įmaišykite mėsą, špinatus ir tepamą sūrelį.
  13. 12. Su šlakeliu pieno suplakite kiaušinius, įdėkite druskos, pipirų, kapotas petražoles ir saują tarkuoto sūrio.
  14. 13. Pyrago kepimas: Išėmę tešlos lakštą iš šaldytuvo atšildykite maždaug 5-10 minučių.
  15. 14. Išklokite juo kepimo formą ir gražiai išlipdykite kraštelius.
  16. 15. Dugną subadykite šakute ir pakepkite maždaug 10 minučių 190 laipsnių temperatūros orkaitėje.
  17. 16. Po to pripildykite mėsos įdaro, užpilkite kiaušinių plakiniu ir užbarstykite likusiu tarkuotu sūriu.
  18. 17. Kepkite orkaitėje dar 45 minutes, toje pačioje temperatūroje.
  19. 18. Patiekite ir skanaukite!
  20. 19. Rekomendacija: Daugiau receptų iš maltos mėsos rasite: Malta mėsa.
Greitas maltos mėsos šnicelis
(77)
Paprasti čenakai su malta mėsa
(4)
Makaronų kriauklelės, įdarytos faršu
(3)