vanilinis cukrus: 6 šaukšteliai (arba amareto esencija)
druska: žiupsnelis
Recepto paruošimas
1. Kepkime keksiukus. Pirmiausia miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų bei druską sumaišykime atskirame dubenyje. Minkštą sviestą plakime su cukrumi, kol masė taps panaši į purų sviestinį kremą. Po vieną, maždaug kas 30 sekundžių, įplakime visus kiaušinius. Į sviesto plakinį įsijokime birius produktus, suberkime smulkiai maltus migdolus, įpilkime pieno bei viską atsargiai išmaišykime iki vientisos masės. Tada dėkime po šaukštą masės į keksiukų formeles bei kepkime iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol pyragaičiai gražiai pakils bei sutvirtės.
2. Atvėsusius keksiukus galime įdaryti kokosiniu įdaru. Įdarui reikia 50 gramų kokoso drožlių, 2 šaukštų saldinto sutirštinto kondensuoto pieno ir 2 šaukštų citrinos sulčių. Paprasčiausiai sumaišykime visus produktus, tuomet specialiu prietaisu padarykime keksiukuose nedideles duobutes bei pripildykime jas įdaru.
3. Papuošiame: Galiausiai pyragaičius papuoškime paprastu kremu iš 250 mlilitrų 36 procentų riebumo grietinėlės, 350 gramų maskarponės sūrio bei šaukšto cukraus pudros. Šaltą grietinėlę su cukraus pudra nedideliu elektrinio plakiklio greičiu išplakime iki standžių putų, įmaišykime maskarponę, bei tokiu kremu galime puošti pyragaičius. Skanaus!