Kas yra pastrami žinojau jau ganėtinai seniai, bet kas tas "reuben" sužinojau visiškai atsitiktinai prieš keletą metų viešėdama New York'e. Prieš tai niekada nebuvo tekę iki tol girdėti apie šį sumuštinį-šedevrą, bet kažkaip paragavom... ir... užkibom!
Pastrami - tai itin kokybiška jautiena, kuri yra gaminama net devynias dienas, savaitę - marinuojama prieskonių ir vandens tirpale, paskui pagardinama žolelėmis bei prieskoniais, išrūkinama ir dar keletą dienų gaminama žemoje temperatūroje arba verdama garuose... valgoma itin plonai beveik permatomai supjaustyta...
Itin populiarus Amerikos žydų bei New York'o virtuvės patiekalas. Tiesiog tobulo skonio mėsytė.
Klasikinis reuben sumuštinis būtent ir yra gaminamas iš šitos tobulos mėsos, tamsios duonos, raugintų kopūstų, sūrio bei padažo.
Lietuvoje pastramio bet kur tikrai nepavyks nusipirkti, reikia ieškoti delikatesų parduotuvėse, aš pirkau Assorti.