Rikotos ir špinatų ravioliai sviesto - šalavijo padaže

2023-11-29 Autorius WorldRecipes.lt

Rikotos ir špinatų ravioliai sviesto - šalavijo padaže
Vakar vakarienei norėjau išmėginti kokį naują dar nemėgintą receptą ir prisiminiau, kad jau senokai turiu nusižiūrėjusi šiuos raviolius su rikota ir špinatais. Tad tai buvo puikia proga pagaliau juos pasigaminti ir nustebinti šeimą. Galiu pasakyti, kad pavyko tiesiog puikiai. Nuojauta neapgavo, kad šis receptas mums bus labai priimtinas. Taip ir buvo. Drąsiai dalinuosi tokiu fantastišku receptu. :)

Ingredientai

    • miltų: 150 gramų
    • manų kruopų: 80 gramų
    • kiaušinių: 2
    • alyvuogių aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • rikotos: 200 gramų indelio
    • šviežių špinatų: 100 gramų
    • svogūnų: 0,5
    • muskato: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • sviesto: 50 gramų
    • šviežio šalavijo: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia tešlai sumaišykite miltus su manais ir druska.
  2. 2. Tada į viduriuką įmuškite vieną kiaušinį, pilkite šaukštą aliejaus ir užminkykite koldūnų tešlą.
  3. Reklama
  4. 3. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir atidėkite, kol paruošite įdarą.
  5. 4. Įdarui ant šlakelio aliejaus apkepinkite susmulkintą svogūną, dėkite špinatus ir dar šiek tiek pakepkite, kol sukris. Pagardinkite druska, pipirais, sumaišykite su rikota ir maltu muskatu.
  6. 5. Gaminkite raviolius - iškočiokite ir supjaustykite maždaug 6x6 centimetrų dydžio kvadratėliais.
  7. 6. Tada ant kiekvieno lapelio dėkite po maždaug šaukštelį įdaro, kraštus patepkite kiaušinio plakiniu ir gerai sulipdykite.
  8. 7. Virkite dideliame puode sūdyto vandens maždaug 5-6 minutes.
  9. 8. Keptuvėje išlydykite sviestą ir apkepkite šalavijo lapelius, kol paskleis aromatą.
  10. 9. Po to sudėkite išvirusius raviolius, apvoliokite padaže ir patiekite. Skanaukite!