Rudeniška vištiena medaus ir garstyčių padaže

2017-10-17 Autorius Ką suvalgyti?

Rudeniška vištiena medaus ir garstyčių padaže

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 2
    • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
    • medus: 2 valgomųjų šaukštų
    • grūdėtųjų garstyčių padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • obuolių sidras: 150 mililitrų
    • obuoliai: 1-2
    • miltai: 1-2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje nusi­plau­kite bei skil­te­lė­mis supjaus­tykite obuo­lius. Jei jums patinka kepti obuoliai, galite jų nau­doti ir dau­giau. Viš­tie­nos krū­ti­nė­les nau­do­kite arba nepjaus­ty­tas arba supjaus­ty­tas sker­sai į 2–3 dalis. Viš­tieną pabars­tykite druska, pipi­rais, pava­lio­kite mil­tuose bei dėkite į gerai įkai­tintą kep­tuvę su tru­puteliu aliejaus.
  2. 2. Tuomet į tą pačią kep­tuvę, į tar­pus tarp mėsos, dėkite obuo­lio skil­te­les. Kep­tu­vės neper­krauname, kad nesi­gautų košė. Viš­tieną kep­ame iš abiejų pusių kol ji įgaus gražų rude­nišką tam­siai gel­toną atspalvį (gra­žiai apskrus). Var­tant mėsą, nepa­mirštame apversti ir obuo­lių skiltelių.
  3. 3. Kol viš­tiena kepa, dube­nė­lyje gerai sumai­šome medų su krak­molu bei gars­ty­čio­mis. Gerai pamai­šius į dube­nėlį įpil­ame obuo­lių sidrą bei dar kartelį viską gerai pamai­šome. Dube­nė­lio turinį supil­ame į kep­tuvę, ugnį suma­žin­ame iki mini­mumo bei lei­džiame vis­kam pasitroš­kinti maždaug 5–10 minučių.
  4. 4. Per tą laiką pada­žas sutirš­tės, jei būtų per tirš­tas – įpil­ame dar truputį sidro. Bai­gus gaminti para­gau­jame ir, jei trūksta, paska­nin­ame viską druska bei pipi­rais. Skanaus!
Kreminė vištiena su grybais
(5)
Salotos su iceberg salotomis ir vištienos file
(1)
Kijevo kotletai iš faršo
(1)