Ryžiai "Khao pad" su vištiena ir anakardžių riešutais

2017-10-17 Autorius Jurgittos receptai

Ryžiai "Khao pad" su vištiena ir anakardžių riešutais

Ingredientai

    • nevirti ryžiai: 200 gramų
    • vištienos file: 250 gramų
    • anakardžių riešutai: 100 gramų (naudota "Arimex")
    • raudonosios paprikos: 1
    • kiaušiniai: 2
    • svogūnai: 2 (nedideli)
    • česnakai: 2-3 skiltelių
    • ananasai: 100 gramų (galima naudoti konservuotus)
    • sojų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • vištienos sultinys: 4-5 valgomųjų šaukštų (naudotas sultinys iš kubelio)
    • karis: 1 valgomojo šaukšto
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • čili pipirai: 1 (arba aitriosios paprikos milteliai)
    • svogūno laiškai
    • alyvuogių aliejus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje ryžius išvirkite, bet nepervirkite, jie turi išlikti birūs.
  2. 2. Tuomet kepimui iš karto susipjaustykite visus produktus: papriką bei vištieną juostelėmis, svogūnus pusžiedžiais, ananasus kubeliais, česnaką susmulkinkite, susipjaustykite svogūno laiškus, išsivirkite sultinio (jei turite, galima naudoti natūralų vištienos sultinį), lengvai išplakite kiaušinius.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į įkaitintą keptuvę pilkite alyvuogių aliejaus (jo nepagailėkite), dėkite svogūnus, paprikas, čili pipirą (arba miltelius), česnakus bei ant didelės ugnies maišydami pakepinkite viską maždaug 2-3 minutes. Pilkite kiaušinius, viską gerai išmaišykite bei kepkite maždaug 1 minutę. Pilkite sojos padažą, sultinį, karį, cukrų, viską išmaišykite, sudėkite vištieną bei kepkite dar 5 minutes. Dėkite riešutus, ananasus bei ryžius. Viską išmaišykite (žiūrime, kad nebūtų ryžių gumulėlių), kepkite 5 minutes. Galiausiai berkite svogūnų laiškus, dar kartą išmaišykite bei patiekite. Skanaukite!