vištienos sultinys: 4-5 valgomųjų šaukštų (naudotas sultinys iš kubelio)
karis: 1 valgomojo šaukšto
cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
čili pipirai: 1 (arba aitriosios paprikos milteliai)
svogūno laiškai
alyvuogių aliejus: kepimui
Recepto paruošimas
1. Pradžioje ryžius išvirkite, bet nepervirkite, jie turi išlikti birūs.
2. Tuomet kepimui iš karto susipjaustykite visus produktus: papriką bei vištieną juostelėmis, svogūnus pusžiedžiais, ananasus kubeliais, česnaką susmulkinkite, susipjaustykite svogūno laiškus, išsivirkite sultinio (jei turite, galima naudoti natūralų vištienos sultinį), lengvai išplakite kiaušinius.
Reklama
3. Tada į įkaitintą keptuvę pilkite alyvuogių aliejaus (jo nepagailėkite), dėkite svogūnus, paprikas, čili pipirą (arba miltelius), česnakus bei ant didelės ugnies maišydami pakepinkite viską maždaug 2-3 minutes. Pilkite kiaušinius, viską gerai išmaišykite bei kepkite maždaug 1 minutę. Pilkite sojos padažą, sultinį, karį, cukrų, viską išmaišykite, sudėkite vištieną bei kepkite dar 5 minutes. Dėkite riešutus, ananasus bei ryžius. Viską išmaišykite (žiūrime, kad nebūtų ryžių gumulėlių), kepkite 5 minutes. Galiausiai berkite svogūnų laiškus, dar kartą išmaišykite bei patiekite. Skanaukite!