Ryžių sriuba su pievagrybiais

2017-10-17 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Ryžių sriuba su pievagrybiais
Tai viena mylimiausių mano sriubų. Taip pat labai džiugina, kad ir šeima jos niekada neatsisako ir visada valgo. Ją paruošti tikrai lengva, ingredientai taip pat paprasti, nereikės gaišti laiko parduotuvėje bandant atrasti kažko neįprasto. Tokia ryžių sriuba su pievagrybiais tikrai priimtina kiekvieno lietuvio skoniui. Mėginkite ir gaminkite!

Ingredientai

    • pievagrybiai: 200 gramų
    • ryžiai: 2 valgomųjų šaukštų
    • šaldyti žirniai: 1 saujos
    • morkos: 1
    • svogūnų laiškai
    • krapai
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto (arba aliejus)
    • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų (arba grietinėlė)
    • druska
    • mėgstami prieskoniai arba sultinio kubelis (pagal skonį)
    • vanduo: 500 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pievagrybius supjaustome bei pakepiname svieste arba tiesiog aliejuje.
  2. 2. Tuomet užviriname vandenį, suberiame ryžius, žirnius, susmulkintas morkas bei verdame kažkur 10 minučių.
  3. 3. Tada sudedame apkepintus pievagrybius, pagardiname su druska, mėgiamais prieskoniais arba sultinio kubeliu bei dar truputį paverdame, kol ryžiai ir daržovės išvirs.
  4. 4. Prieš baigdami virti sudedame susmulkintus svogūnų laiškus, krapus bei grietinę arba grietinėlę. Skanaujame!
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai

Jadvyga Kirkilioniene

Labai skani sriubytė, rekomenuoju.Ačiū.
Atsakyti

Marytė

Tokią sriubytę verdu su miško šaldytais grybais. Skanu.
Atsakyti
Faršo-sorų sriuba
(3)
Beatos trinta daržovių sriuba
(1)
Raudonų pupelių ir vištienos sriuba su grietinėle
(1)