Tokią saldžią sriubą vaikystėje man gamindavo močiutė. Viskas gana paprasta, bet iki pat šių dienų skanu. Būtinai pamėginkite ir Jūs!
Ingredientai
vanduo: 1,5-2 litrų
vyšnios: 2 didelių saujų
cukrus: 5-6 valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį)
"Zacirkai":
miltai: 250 mililitrų
vanduo: ~60 mililitrų
druska: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į dubenį berkite miltus, druską ir po truputį pildami vandenį užsiminkykite tešlą.
2. Atidėkite į šoną "pailsėti".
3. Tada vyšnias nuplaukite ir išimkite kauliukus.
4. Puode užkaiskite vandenį, vandeniui užvirus suberkite vyšnias bei cukrų. Pavirę maždaug 5 minutes, paragaukite ar pagal skonį netrūksta cukraus.
5. Tik užsikaitę vandenį, pradėkite daryti "zacirką": Atgnybkite gabaliuką tešlos ir kitos rankos nykščiu bei smiliumi, paspausdami, plėškite nuo jo tokius nedidelius suplotus gabaliukus ir dėkite ant stalo arba į dubenį, pamiltuodami, kad nesuliptų į krūvą.
6. Šitaip paruoštą "zacirką" dalimis suberkite į verdančias, nuskanautas vyšnias.
7. Iškilus "zacirkai" į paviršių, pavirkite dar kelias minutes ir išjunkite.
8. Šiek tiek pravėsinkite ir patiekite. Galite skanauti ir šaltą, bet tuo atveju "zacirka" būna šiek tiek kietesnė. Tikras vaikystės maistas. Skanaus!
9. Rekomendacija: Daugiau saldžių sriubų receptų rasite: Saldžios sriubos.