Saldūs sumuštiniai su obuoliais ir rikota arba varške

2023-06-13 Autorius WorldRecipes.lt

Saldūs sumuštiniai su obuoliais ir rikota arba varške
Itin fantastiški saldūs pusryčių sumuštiniai su rikota sūriu, džiovintais vaisiais ir obuolių įdaru. Tarsi blyneliai su varške, tik paruošiami daug greičiau. Galima naudoti ir paprastą pertrintą varškę - bus dar sveikesni, bet tikrai ne mažiau skanūs. Šiuos sumuštinius man parodė draugė, sakė, kad jos vaikai labai juos mėgsta. Tad pamėginau ir aš. Tai galiu pasakyti, kad mūsų šeimoje juos pamėgo ne tik vaikai! :)

Ingredientai

    • grūdėtos sumuštinių duonos: 4 riekelių (aš naudoju "Urtės")
    • sviesto
    • obuolių: 
    • džiovintų abrikosų: 2 (galima pakeisti razinomis)
    • rikotos: 2 didelių valgomųjų šaukštų (arba paprastos pertrintos varškės)
    • cukraus: 1 valgomojo šaukšto
    • cinamono: žiupsnelio
    • kapotų migdolų (jeigu norisi)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia duoną paskrudinkite tosteryje ir aptepkite sviestu.
  2. 2. Per tą laiką, kol duona skrudinasi, džiovintus vaisius užpilkite karštu vandeniu ir palikite kelioms minutėms išbrinkti.
  3. 3. Rikotą arba varškę išsukite su cukrumi.
  4. 4. Obuolius sutarkuokite burokinės tarkos pagalba ir pagardinkite cinamonu.
  5. 5. Tuomet į obuolių masę įmaišykite pasmulkintų riešutų ir džiovintų vaisių.
  6. 6. Aptepkite vieną riekelę rikotos arba varškės kremu, o kitą - obuolių įdaru ir suvožkite.
  7. 7. Patiekite ir skanaukite! :)
Beigeliai - beigelis su lašiša
(1)
Užtepėlė su paštetu
(1)
Veganiški karšti sumuštiniai su Tofu "vištiena"
(1)