Saldūs "šuniukai"

Ingredientai

     Tešlai:
    • kvietiniai miltai: 250 gramų
    • kukurūzų miltai: 25 gramų
    • pieno milteliai: 25 gramų
    • cukraus pudra: 3 valgomųjų šaukštų
    • kambario temperatūros sviestas: 180 gramų
    • 36% riebumo grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
    • pieniškas arba juodas šokoladas: 50 gramų
     Dekoracijai:
    • šokoladiniai sausi dribsniai (ausytėms)
    • šokoladiniai pagaliukai (akytėms)
    • razinos arba džiovintos spanguolės (nosytės), galite keisti tešlos gabaliuku sumaišytu su kakavos milteliais

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kvietinius miltus sumaišykite su kukurūzų miltais ir pieno milteliais. Tada sviestą išsukite su grietine ir cukraus pudra iki vientisos masės. Tuomet palaipsniui sudėkite miltų – pieno mišinį. Suminkykite tešlą. Tešla gaunasi geros konsistencijos, itin gerai minkosi.
  2. 2. Po to šokolado plytelę susmulkinkite į nedidelius gabaliukus, pasiruoškite 48 nedidelius gabaliukus. Atgnybkite nedidelį tešlos gabaliuką (maždaug 10 gramų), rankomis suformuokite rutuliuką, suplokite lyg darytumėte cepelinus, į vidų dėkite šokolado gabaliuką bei vėl padarykite rutuliuką, turi gautis maždaug lazdyno riešuto dydžio. Ir tai pakartokite su likusia tešla. Dabar iš tešlos rutuliukų padarykite mielus šuniukus. Iš dribsnių padarykite ausytes, iš šokoladinių pagaliukų skirtų tortų puošimui padarykite akytes, o nosytę – su tešlos gabaliuku, į kurį įberkite truputį kakavos (aš pasirinkau šį variantą), gerai išminkykite ir susukus nedidelį rutuliuką prilipdykite šuniukui nosytę.
  3. 3. Tada sudėkite šuniukus į kepimo skardą išklotą su kepimo popieriumi bei kepkite iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, kol gražiai pagels. Atvėsinkite, o atvėsusius laikykite sandariame inde. Jei aišku sulauks atvėsimo, nes jie labai gardūs. Skanaus!
Saldūs "šuniukai"
Cannoli - tradicinis Sicilijos desertas
(2)
Besan ladu (laddu) - žirnių miltų saldumynas
(1)
Moliūginės spurgos
(2)
Varškės tinginys su uogomis
(15)