Nuostabios salotos vakarienei, kai norisi sveiko ir skanaus pasirinkimo. Jas gaminti mane pamokė draugė, labai patinka man šis receptas, todėl dalinuosi ir savo skaitytojais. ;)
raudonosios paprikos: 0,5 (supjaustykite kubeliais)
mini morkytės: 200 gramų (arba 1 paprasta morka)
varškė: 100 gramų (aš naudoju rūkytą varške)
ožkos pieno grietinė: 100 gramų (arba paprasta grietinė)
citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
petražolės: 1 saujos
druska
pipirai
kuminas: 1 šaukštelio
saldžiosios paprikos milteliai: 1 šaukštelio
ciberžolė: 0,5 šaukštelio
česnakas: 1 skiltelės
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia morkytes sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite maždaug 10 minučių (jeigu naudosite paprastas morkas - jas nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais arba griežinėliais).
2. Tuomet įkaitinkite šlakelį aliejaus, suberkite kuminą, saldžiosios paprikos miltelius, ciberžolę, druską, sutarkuotą česnako skiltelę ir pakepkite keletą minučių.
Reklama
3. Po to suberkite morkytes ir dar pakepkite keletą minučių.
4. Paruoštas morkytes atidėkite į šalį.
5. Baklažaną supjaustykite grižinėliais arba perpus, jeigu tai mini baklažanai, pabarstykite druska ir dėkite ant gerai įkaitintos grilinės keptuvės.
6. Kepkite iš abieju pusių kol labai stipriai sukepa.
7. Baklažanus išdėliokite ant lėkštės, sudėkite pomidoriukus, išdėliokite morkytes, pabarstykite kubeliais supjaustyta paprika ir uždėkite po keletą šaukštelių paruoštos varškės.
8. Varškę gaminkite šitaip: Varškę sumaišykite su grietine, citrinos sultimis, smulkiai sukapotomis petražolėmis, pagardinkite druska bei pipirais. Skanaus!
9. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.