Šalta balta sriuba - agurkų šaltsriubė su kefyru ir jogurtu

2018-08-02 Autorius Jurgittos receptai

Šalta balta sriuba - agurkų šaltsriubė su kefyru ir jogurtu
Na ką gi, prasidedame agurkų sezonas. Todėl visiems rekomenduoju visiems labai gerai žinomus šaltibarščius šiomis karštomis dienomis bent kartas nuo karto pakeisti gaivia šalta balta sriuba - agurkų šaltsriube su kefyru ir jogurtu! 

Labai gaivu, greita pagamina bei paprasta. Jei nedėsite supjaustyto agurko, galite gerti tiesiog kaip kokteilį - itin atgaivina karštą dieną. 

Ingredientai

    • trumpavaisiai agurkai: 4
    • natūralus jogurtas: 300 mililitrų
    • kefyras: 300 mililitrų
    • susmulkinti krapai: 4 valgomųjų šaukštų
    • mėtos lapeliai: 10
    • česnakas: 1 skiltelės
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • druska
    • pipirai
    Patiekimui:
    • virtos karštos bulvės: pagal skonį (jeigu norisi)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių 3 agurkus bei visus kitus ingredientus sumalkite blenderiu (arba kokteilių plakiliu). Labai gerai atšaldykite.
  2. 2. Tuomet supilsčiusios į lėkštes sudėkite į jas likusį gabalėliais supjaustytą agurką, pabarstykite krapais.
  3. Reklama
  4. 3. Labai gardu su karštomis bulvėmis, kaip ir šaltibarščiai. Patiekiame ir Mėgaujamės!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau šaltsriubių receptų rasite: Šaltsriubės.
Faršo-sorų sriuba
(3)
Pievagrybių ir voveraičių sriuba
(6)