Šašlykai marinuoti pomidorų sultyse su svogūnais

2024-04-07 Autorius WorldRecipes.lt

Šašlykai marinuoti pomidorų sultyse su svogūnais
Ar jau pradėjote savo šašlykų sezoną? Mes tai padarėme jau praėjusį savaitgalį, o šį būtinai kartosime. Ir praėjusi savaitgalį išmėginau naują šašlykų marinatą, kurio dar niekada nebuvau mėginusi - su pomidorų sultimis ir svogūnais. Mėsa gavosi be galo minkšta ir tikrai nustebino iš pačios geriausios pusės. Tad ir šį savaitgalį būtinai gaminsime pagal tą patį receptą. Tą patį labai drąsiai rekomenduoju padaryti ir Jums. Esu tikra, kad galutinis rezultatas nenuvils!

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinės
    • svogūnų: 2-3 vienam kilogramui mėsos
    • pomidorų sulčių (pakeliuose)
    • druskos
    • pipirų
    • prieskonių šašlykams (arba kitų mėgstamų prieskonių)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, dėkite į didelį dubenį, apiberkite druska ir gerai pamaigykite rankomis, kad išsiskirtų svogūnų sultys.
  2. 2. Tuomet kiaulienos sprandinę supjaustykite gabaliukais, dėkite į dubenį, apibarstykite prieskoniais, išmaišykite ir dar pamaigykite rankomis.
  3. Reklama
  4. 3. Užpilkite pomidorų sulčių tiek, kad visi kiaulienos sprandinės gabaliukai būtų apsemti.
  5. 4. Šašlykus palikite pasimarinuoti pusdienį arba per visą naktį.
  6. 5. Po to kepkite ant gerai įkaitintų žarijų, kol pilnai iškepa.
  7. 6. Patiekite su mėgstamais garnyrais ir skanaukite!
Kinietiški koldūnai su kiauliena
(1)
Karka kamado tipo grilyje (marinuota giroje)
(6)