1. Pradžioje trynius iki baltų putų išplakame su cukraus pudra bei vaniliniu cukrumi. Tada baltymus plakame iki putų, po to po truputį berdamos cukrų, plakame iki standžių putų. Trynių bei baltymų mases lengvai sumaišome. Po truputį įmaišome ir nusijotus miltus.
2. Tuomet tešlą dedame į konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu bei formuokite pirštelius ant su kepimo popieriumi išklotos skardos.
3. Paskui pirštelius pabarstome cukraus pudra bei kepame apie 10 minučių (ne ilgiau) iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Orkaitės durelės turi būti truputį pravertos (mano pačios orkaitės durelės turi specialų laikiklį, o jūs galite tarp durelių įkišti tiesiog medinį šaukštą).
4. Ištraukusios iš orkaitės iškeptus pirštelius, paliekame vėsti.
5. Po to arba suvalgome vienus, arba paruošiame tiramisu arba dar kokį nerealų kitą desertą. Skanaus!
6. Pastebėjimas: Ideali pirštelių forma iš pradžių ne visada pavyksta.
Svajone
Dariau viska kaip recepte. Taip is vis turi buti?
Atsakyti
Svajone
Atsakyti