mėgstamos uogienės: 4 valgomųjų šaukštų (arba Rududu karamelės)
riešutų: 110 gramų (40 g smulkiai maltų lazdynų arba žemęs riešutų, 70 g stambiau sumaltų riešutų - apvoliojimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia minkštą sviestą gerai išsukame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Tuomet po vieną įleidžiame trynius.
2. Tada persijotus miltus sumaišome su maltais riešutais bei beriame į sviesto masę. Viską gerai išmaišome bei suminkytą tešlą įsukame į maistinę plėvelę ir laikome maždaug valandą šaldytuve.
3. Tuomet iš atšaldytos tešlos rankomis formuojame nedidelius kamuoliukus, juos pavoliojame riešutuose, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, tada truputį suplojame bei pirštu įspaudžiame duobutę. Į ją įkrečiame uogienės arba karamelės „Rududu“ (pastarosios dėkime labai mažai, nes kepant ji išteka. Kai sausainiai iškeps, tada jau galime prisidėti jos šiek tiek daugiau). Sausainiai kepdami truputį išsiplečia, todėl juos dedame palikdami tarpus.
4. Galiausiai kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Skanaus!
Yurga NavaDi
Tada po vieną įleidžiame trynius? Tai recepte tik vienas įrašytas, o aprašyme jau keli. Tai kiek iš tikro?
Atsakyti
Yurga NavaDi
Atsakyti