Sausainiai su alyvuogėmis ir šokoladu

2017-11-20 Autorius Gabrielės blogas

Sausainiai su alyvuogėmis ir šokoladu

Ingredientai

    • minkštas sviestas: 0,5 puodelio - 120 gramų (1 puodelis - 236 ml)
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • miltai: 1,25 puodelio
    • kukurūzų krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: 1 kupino arbatinio šaukštelio
    • maltų pipirų mišinys: 1 arbatinio šaukštelio
    • smulkintos juodos alyvuogės be kauliukų: 0,5 puodelio
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • juodas kartus šokoladas: 80 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus sumaišykite su cukrumi, druska, pipirais bei krakmolu. Tada dėkite sviestą, pilkite aliejų bei viską sutrinkite pirštais. Šokoladą susmulkinkite mažais gabaliukais bei įminkykite į tešlą kartu su alyvuogėmis.
  2. 2. Tuomet tešlą sudėkite ant maistinės plėvelės bei susukite, suslėkite dešros formos ritinį. Pastatykite į šaldytuvą kelioms valandoms.
  3. 3. Po to orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklokite su kepimo popieriumi. Šaltą tešlą aštriu peiliu supjaustykite griežinėliais bei dėliokite skardoje. Kepkite, kol sausainiai gražiai paruduoja. Skanaukite!
Keto migdoliniai sausainiai
(3)
Kakaviniai espresso sausainiai
(1)