smulkintos juodos alyvuogės be kauliukų: 0,5 puodelio
alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
juodas kartus šokoladas: 80 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia miltus sumaišykite su cukrumi, druska, pipirais bei krakmolu. Tada dėkite sviestą, pilkite aliejų bei viską sutrinkite pirštais. Šokoladą susmulkinkite mažais gabaliukais bei įminkykite į tešlą kartu su alyvuogėmis.
2. Tuomet tešlą sudėkite ant maistinės plėvelės bei susukite, suslėkite dešros formos ritinį. Pastatykite į šaldytuvą kelioms valandoms.
3. Po to orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklokite su kepimo popieriumi. Šaltą tešlą aštriu peiliu supjaustykite griežinėliais bei dėliokite skardoje. Kepkite, kol sausainiai gražiai paruduoja. Skanaukite!