Senovinis vištienos pyragas (troškinys)

2017-11-28 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Senovinis vištienos pyragas (troškinys)

Ingredientai

    • porai: 2 (nemaži)
    • saliero stiebai: 1
    • morkos: 1
    • šaldyti žirneliai: 1 saujos
    • vištienos šlaunelės: 6
    • laurų lapai: 2
    • čiobrelio lapeliai: 1 šakelės
    • vištienos sultinys: 1 litro
    • aliejus
    • pievagrybiai: 6
    • sviestas: 1 šaukšto
    • miltai: 1 šaukšto
    • garstyčios: 1 šaukšto
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: pagal skonį
    • sluoksniuota bemielė tešla: 1 pakuotės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuo vištienos šlaunelių nuimkite odą, išimkite kaulus bei susmulkinkite mėsą gabalėliais.
  2. 2. Tuomet į gilią keptuvę pilkite aliejaus bei apkepinkite vištieną. Suberkite susmulkintus porus, kubeliais supjaustytą morką, susmulkintą salierą, grybus ir žirnelius bei po to uždengusios dangčiu troškinkite apie 10 minučių.
  3. 3. Tada sviestą išlydykite bei suberkite miltus. Nuolatos maišykite, kad susidarytų tiršta košytė.
  4. 4. Paskui į vištienos troškinį suberkite pipirus, druską, čiobrelių bei laurų lapus. Išmaišykite. Dėkite garstyčias bei gerai išmaišykite.
  5. 5. Supilkite sultinį bei patroškinkite maždaug kelias minutes. Turėtų gautis skystokas padažas. Dėkite miltų bei sviesto košelę ir gerai išmaišykite, kad padažas sutirštėtų.
  6. 6. Troškinį pilkite į vieną didelį indą arba kelis vienos porcijos indelius.
  7. 7. Tuomet dėkite ant viršaus iškočiotos tešlos "kepuraitę", subadykite šakute, kad būtų, kur išeiti garams, ir kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45–50 minučių, iki gražios auksinės spalvos. Skanaukite!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau vištienos pyragų receptų rasite: Vištienos pyragai.
Kibinai su vištiena
(24)
Vištienos ir daržovių kuskusas
(1)
Vištienos ir daržovių apkepas su bulvių kepure
(4)
Soti mišrainė su vištienos skrandukais / skilveliais
(2)
Keptuvėje keptos vištos kepenėlės su miltais
(4)