Šernienos guliašas

2021-08-06 Autorius WorldRecipes.lt

Šernienos guliašas
Kiekvieną kartą, kai pasigaminu ką nors iš žvėrienos, apima tas jausmas, kad iš tokios mėsos reiktų gaminti daug dažniau. Man asmeniškai visada būna labai skanu ir norisi įsidėti dar. Gaila, kad tokios mėsos savo šaldytuve turiu labai retai, bet kai pasiseka jos gauti, tai akys tiesiog spindi. Šį kartą gavau šernienos ir jau žinojau, kad gaminsiu šį guliašą, nes receptą buvau užsirašiusi jau senokai ir pasižymėjusi, kad privalau juo palepinti savo šeimą. Patiekalas gavosi nuostabus, dabar pamėginkite pasigaminti ir Jūs, tikrai rekomenduoju. 

Ingredientai

    • šernienos filė: ~500 gramų (jei neturite, galima pakeisti jautiena arba kiauliena)
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • morkos: 2
    • druska
    • pipirai (arba kiti mėgstami prieskoniai)
    • majonezas: 2 šaukštų
    • aliejus: šiek tiek (kepimui)
    • vanduo
    • miltai: kelių šaukštų
    • bulvės: pagal skonį
    • krapai
    • svogūnų laiškai: papuošimui (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių šernieną (arba kitą pasirinktą mėsą) supjaustome maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais.
  2. 2. Tada pabarstome prieskoniais, užpilame majonezu ir išmaišome.
  3. 3. Paliekame mažiausiai 60 minučių pasimarinuoti.
  4. 4. Kai jau šerniena išsimarinuoja, keptuvėje šiek tiek apkepiname nedideliais gabaliukais supjaustytus svogūnus bei sutarkuotas morkas.
  5. 5. Tuomet supilame viską į puodą, kuriame troškinsime savo guliašą.
  6. 6. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė svogūnai ir morkos, apkepame mėsą. Ji turi šiek tiek apskrusti.
  7. 7. Apkeptą šernieną taipogi sudedame į puodą.
  8. 8. Viską užpilame vandeniu, kad apsemtų ir troškiname ant vidutinės kaitros maždaug 90 minučių, kol mėsa taps labai minkšta. Kartas nuo karto pamaišome, kad neprisviltų.
  9. 9. Kai jau mėsa išsitroškina, į puodelį pasemiame skysčio iš puodo, įdedame miltų ir gerai išmaišome, kad visai neliktų gumuliukų. Tuomet supilame atgal į puodą. Šiaip padarome tirštą padažą.
  10. 10. Garnyrui išverdame arba iškepame bulvių. Kai jau nusunkiate bulves, pabarstome jas krapais.
  11. 11. Patiekdami, jeigu norisi, pabarstome svogūnų laiškais. Skanaujame!
  12. 12. Rekomendacija: Daugiau guliašų receptų rasite: Guliašo receptai.

Onutė

Nematau nieko įdomesnio, kaip kiaulienos ar jautienos "sovietinis" guliašas, ėrienai dedu aštriau prieskonių, papriką smulkintą ir tomato
Atsakyti
Šoninės troškinys su garstyčiomis ir majonezu
(4)
Keptas paršelis orkaitėje
(7)
Orkaitėje kepti kiaulienos kukuliai su morkomis, burokėliais ir svogūnais
(5)