silkės filė be skysčio: 300 gramų (arba 1 didelė silkė)
augalinis aliejus: 100 mililitrų
morkos: 5
svogūnai: 1 (didelio)
pomidorų pasta: 4 valgomųjų šaukštų
druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
šviežiai malti juodieji pipirai: žiupsnelio
maltas cinamonas: žiupsnelio (neprivaloma)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia svogūną smulkiai supjaustykite. Morkas nuskuskite bei sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
2. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūną, pasūdykite, papipirinkite. Pridėkite sutarkuotas morkas, tada kepinkite maždaug 10 minučių, kol morkos truputį paruduos. Pridėkite pomidorų pastos, cinamono, išmaišykite, dar pakepinkite apie 3-5 min, kol tyrė pradės karamelizuotis, tai yyra įgaus gražią terakotos spalvą. Ataušinkite.