Silkė su morkomis ir pomidorų tyre

2017-10-17 Autorius Segebutės užrašai

Silkė su morkomis ir pomidorų tyre

Ingredientai

    • silkės filė be skysčio: 300 gramų (arba 1 didelė silkė)
    • augalinis aliejus: 100 mililitrų
    • morkos: 5
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • pomidorų pasta: 4 valgomųjų šaukštų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • šviežiai malti juodieji pipirai: žiupsnelio
    • maltas cinamonas: žiupsnelio (neprivaloma)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūną smulkiai supjaustykite. Morkas nuskuskite bei sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
  2. 2. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūną, pasūdykite, papipirinkite. Pridėkite sutarkuotas morkas, tada kepinkite maždaug 10 minučių, kol morkos truputį paruduos. Pridėkite pomidorų pastos, cinamono, išmaišykite, dar pakepinkite apie 3-5 min, kol tyrė pradės karamelizuotis, tai yyra įgaus gražią terakotos spalvą. Ataušinkite.
  3. 3. Po to išdarinėkite silkę, silkų file supjaustykite maždaug 1-2 centimetrų kubeliais. ( Kaip išdarinėti silkę, rasite čia. )
  4. 4. Silkių gabalėlius sumaišykite su ataušinta tyre, palikite 12 valandų šaldytuve skoniams persisunkti.
  5. 5. Papuošimui puikiai tinka keletas gražesnių silkės gabalėlių, petražolių lapeliai arba citrinos griežinėliai. Skanaus!