Silkė su virtais grybais, morkomis ir konservuotomis pupelėmis

2023-11-29 Autorius Kviečiu į virtuvę

Silkė su virtais grybais, morkomis ir konservuotomis pupelėmis
Silkė patiekta su grybais man yra tiesiog nepakartojamas duetas. Tokį pagardą silkei su grybais bei pupelėmis įprastai gaminu šaltuoju metų laiku, kai už lango siaučia pūgos bei laukiu didžiųjų metų švenčių. Kas paragauja lieka labai nustebinti, paprašo antros porcijos ir po to jau prašo recepto.

Ingredientai

    • silkės filė: 4
    • virti grybai: 500 mililitrų
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • konservuotos raudonosios pupelės: 1 skardinės
    • aliejus: šlakelio
    • druska: žiupsnio
    • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūną bei morką nulupkite.
  2. 2. Tuomet svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais, o morką sutarkuokite.
  3. Reklama
  4. 3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  5. 4. Tada suberkite susmulkintas daržoves ir pakepinkite, kol šios suminkštėja.
  6. 5. Sudėkite grybus, pupeles bei pomidorų padažą ir pakaitinkite dar maždaug 10 minučių.
  7. 6. Ragaukite, jeigu atrodo, kad trūksta druskos šiek tiek jos įberkite (tik nepamirštame, kad valgysime su silke).
  8. 7. Pagardą palikite visiškai atvėsti.
  9. 8. Po to silkę supjaustykite juostelėmis ir dėkite į lėkštę.
  10. 9. Šalia sudėkite grybų bei pupelių padažą. Lepinkitės!
Silkė su virtais grybais, morkomis ir konservuotomis pupelėmis

Stanislava Každailienė

labai tinka Kūčioms, skanaus
Atsakyti

Jurgita

Norėjau paklausti, o grybai džiovinti?
Atsakyti

Kad

Aiškiai parašyta, jog yra virti grybai. :)

Janina

Ir džiovintus grybus verda
Atsakyti
Foršmakas arba kapota silkė
(5)