Silpnai sūdyta strimėlė yra tikras gėris, jeigu patieksite su virtomis bulvėmis. Rekomenduoju pamėginti!
Ingredientai
strimėlės: 1 kilogramo
vanduo: 1 litro
druska: 2,5 šaukšto
cukrus: 3 šaukštų
9% actas: 4 šaukštų
aliejus: 2 šaukštų
lauro lapai: 4
įvairių pipirų mišinys: 1 šaukšto
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia strimėlėms pašalinkite vidurius, galvas bei uodegas.
2. Žuvytes nuplaukite.
Reklama
3. Ingredientus supilkite į šaltą vandenį ir juo užpilkite strimėles.
4. Laikykite šaltai ne mažiau kaip 24 valandas. Paskui jau galite valgyti.
5. Patiekus su virtomis bulvėmis tai tikras delikatesas, nuostabus užkandis.
6. Dar prie marinuotų strimėlių ir virtų bulvių, čia labai tinka specialiai paruošti svogūnai. Geriausia tam yra naudoti raudonuosius svogūnus, bet jų neturint, supjaustome 3 paprastus svogūnus, paminkome rankomis ir mažiausiai 30 minučių paliekame užmerkę šaltame vandenyje.
7. Po to nupilame vandeniu per kiaurasamtį, ir sudedame į dubenėlį.
8. Užpilame 3 šaukštus lengvo "light" sojų padažo, 2 šaukštus aliejaus, 2 šaukštus obuolių acto, 2 šaukštus cukraus, maltų juodųjų pipirų, žiupsnelį maltos čili paprikos ir žiupsnį druskos. Gerai išmaišome.
9. Palaukiame maždaug 30 minučių, nupilame skysčių perteklių ir patiekiame su silpnai sūdytomis strimėlėmis ir virtomis. Pasistengti nepraryti liežuvio. Skanaus! ;)
10. Rekomendacija: Daugiau žuvies patiekalų receptų rasite: Žuvies patiekalai.