Skaniai marinuota žalia skumbrė su garstyčiomis pagal Beatą

2023-12-01 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Skaniai marinuota žalia skumbrė su garstyčiomis pagal Beatą
Tai nuostabiai skanus marinuotos žalios skumbrės su garstyčiomis receptas pagal Beatą. Patiekite šį patiekalą su karštomis bulvėmis ir visa šeima bus labai laiminga, pažadu. Na nebent jie visiškai nemėgsta žuvies, tada gal ir neliks sužavėti šiuo skoniu. :)

Ingredientai

    • skumbrės: 2 
    • svogūnai: 2
    • citrinos sultys: šlakelio
    • druska: žiupsnio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • Dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: žiupsnio
    Marinatui:
    • vanduo: 1 litro
    • druska: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • 9% actas: 250 mililitrų
    • lauro lapai: 2
    • kvapieji pipirai: 4-6 grūdelių
    • rožiniai pipirai: 4-6 grūdelių
    • juodieji pipirai: 4-6 grūdelių
    • garstyčių grūdeliai: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į puodą supilkite vandenį. Berkite druską, cukrų, lauro plaus, pipirus ir garstyčių grūdelius. Užvirkite.
  2. 2. Po 5 minučių virimo supilkite actą ir išjunkite kaitrą.
  3. Reklama
  4. 3. Pasiruoštą marinatą palikite atvėsti.
  5. 4. Per tą laiką, kol marinatas vėsta, skumbres išdarinėkite, nupjaukite galvas, išvalykite ir išplaukite.
  6. 5. Supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  7. 6. Po to skumbrės gabaliukus užpilkite atvėsusiu marinatu ir tris paras palaikykite šaldytuve.
  8. 7. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Apšlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite druska, pipirais, cukrumi ir garstyčiomis. Išmaišykite.
  9. 8. Skumbrę sluoksniuokite su svogūnais. Palaikykite dar maždaug 60 minučių, kad skoniai labiau "susidraugautų" tarpusavyje.
  10. 9. Patiekite su karštomis virtomis bulvėmis ir skanaukite!
Skaniai marinuota žalia skumbrė su garstyčiomis pagal Beatą
Meksikietiškas žuvies troškinys
(1)
Rūkyta žuvis
(2)