Skanūs ir minkšti grietiniečiai | Receptas

2017-10-17 Autorius Jurgittos receptai

Skanūs ir minkšti grietiniečiai | Receptas

Ingredientai

    Įdarui:
    • varškė: ~100 gramų (pertrinta per sietelį arba Švelnioji varškė)
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • miltai: ~25 gramų (valgomojo šaukšto)
    • kiaušiniai: 1 (mažo)
    • vanilinis cukrus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje pasiruošiame įdarą - tiesiog sumaišome visus nurodytus produktus.
  2. 2. Tuomet minkštą sviestą išsukame su cukrumi, supilame išplaktą kiaušinį bei maišant po šaukštą dedame grietinę.
  3. 3. Tada miltus sumaišome su kepimo milteliais bei labai greitai sujungiame su sviestine mase. Nepermaišome!
  4. 4. Tešlą iškočiojame maždaug 0,5 centimetro storio bei išspaudžiame apie 10 centimetrų skersmens paplotėlius.
  5. 5. Ant vienos pusės uždedame įdaro bei pridengiame kita puse. Kraštų stipriai neužspaudžiame (uždengiame tik tiek, kad nesimatytų varškės), nes kitaip kepant sutrūkinės!
  6. 6. Patepame kiaušinio plakiniu bei kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje kažkur 20 minučių (kol gražiai pagels). Skanaujame!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau grietiniečių receptų rasite: Grietiniečiai.
Avokado triufeliai
(4)
Braškiniai pyragaičiai
(2)
Belgiški vafliai su obuoliais
(2)