Škotiškas elnienos troškinys su raudonaisiais serbentais

2023-04-18 Autorius WorldRecipes.lt

Škotiškas elnienos troškinys su raudonaisiais serbentais

Ingredientai

    • elniena: ~2 kilogramų (arba stirnienos kumpis; tinka ir jautiena arba aviena)
    • svogūnai: 2
    • česnakas: 4-5 skiltelių
    • rūkyta kaimiška šoninė: 4-5 riekelių
    • rudi pievagrybiai: 500 gramų (tinka ir balti, bet su rudais man asmeniškai skaniau)
    • raudonųjų serbentų uogienė: 4 valgomųjų šaukštų (arba pakeičiame kiek saldesne spanguolių uogiene)
    • raudonas pusiau saldus arba saldus vynas: ~400 mililitrų
    • jautienos sultinys: ~400 mililitrų
    • kukurūzų krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • lauro lapai: 1 saujos
    • čiobrelis: kelių šakelių
    • sviestas: ~30-40 gramų
    • troškinimo indas (casserole)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mėsą supjaustome maždaug 5x5 centimetrų dydžio gabaliukais.
  2. supjaustyta elniena gabaliukais
  3. 2. Sudedame į indą kartu su lauro lapais ir čiobrelių šakelėmis. Viską užpilame vynu ir dedame į šaldytuvą. Marinuojame mažiausiai 12 valandų.
  4. marinuojama elniena su vynu ir čiobrelių šakelėmis
    Reklama
  5. 3. Kai jau mėsa pamarinuota, ją sudedame į lėkštę, o iš marinato išimame lauro lapus (čiobrelius galima palikti). Marinato - neišpilame!
  6. 4. Jungiame orkaitę, nustatome 150 laipsnių temperatūrą.
  7. 5. Supjaustome žiedais arba pusžiedžiais svogūnus, susmulkiname česnaką.
  8. susmulkintas česnakas
  9. 6. Į troškinimo indą dedame sviestą, įpilame aliejaus ir pakepame svogūnus. Svogūnus kepame tol, kol jie suminkštėja, bet nespėja paruduoti, maždaug 5 minutes.
  10. 7. Tuomet sudedame susmulkintą česnaką, šoninės gabaliukais ir grybus. Viską pakepiname dar kelias minutes.
  11. grybai
  12. 8. Per tą laiką, greitai ir trumpai, ant stipresnės kaitros apkepiname mėsą. Kepame dalimis, kol mėsa paruduoja.
  13. kepama elniena
  14. 9. Iškeptą mėsą dedame į tą patį troškinimo indą, kuriame jau apkepėme svogūnus ir grybus.
  15. elniena su svogūnais ir grybais
  16. 10. Sudėję visą mėsą į troškintuvą, supilame visą marinatą, sultinį, įdedame uogienę, gerą žiupsnį šviežiai trintų pipirų, taip pat druskos.
  17. elniena su marinatu
  18. 11. Viską išmaišome. Mėsa turėtų būti beveik apsemta. Indą uždengiame ir dedame į orkaitę. Troškinkite maždaug 1,5-2 valandas. Kol viskas troškinasi, virtuvėje ypač skaniai kvepia!
  19. 12. Išimame troškintuvą iš orkaitės ir supilame į jį nedideliame kiekyje ištirpintą krakmolą. Viską pakaitiname ant viryklės dar kelias minutes, kol troškinys sutirštėja. Jeigu tirštumo trūksta - dar įpilame truputį vandens su krakmolu. Jeigu dar trūksta, pagardiname pagal savo skonį druska bei pipirais. Papuošiame čiobrelių šakelėmis arba raudonųjų serbentų uogomis. Patiekiame ir skanaujame!
  20. elnienos troškinys
  21. 13. Rekomendacija: Daugiau troškinių receptų rasite: Troškiniai.
Škotiškas elnienos troškinys su raudonaisiais serbentais

Viktorija

Tobulas skonis... Ačiū už fantastišką receptą.
Atsakyti
Mėsos teftelių ir daržovių troškinys
(5)
Azu - jautienos troškinys su raugintais agurkais
(2)
Daržovių troškinys su kalakutiena
(2)
Troškinta jaučio uodega orkaitėje
(2)
Vištienos ir daržovių troškinys su voveraitėmis ir bulvėmis
(5)