Skumbrės straganina

2024-10-25 Autorius IPKitchen

Skumbrės straganina
Šis šaldyta skumbrė su česnaku ir krapais – puikus užkandis, pasižymintis švelniu sūrumu ir išraiškingu aromatu. Kruopščiai paruoštos skumbrės filė, pagardinta kvapniu česnako ir krapų mišiniu, po užšaldymo tampa lengvai pjaustoma plonais, elegantiškais griežinėliais. Kiekvienas kąsnis suteikia žuvies sultingumo ir gaivaus žalumynų aromato. Šis užkandis ne tik dailiai atrodo ant stalo, bet ir yra puikus pasirinkimas šventiniam stalui ar gurmaniškiems užkandžiams.

Redaktorės Vaidos komentaras - gal kiek neįprastas užkandis, bet skumbrės mėgėjams tikrai patiks. Paruošimas paprastas ir greitas, tereiks luktelėti kol žuvis sustings. Jeigu nesinori užsiimti žuvies valymu, pirkite jau paruoštas filė, jeigu turite tokią galimybę.
Užkandį patiekite su juoda duona ir svogūnais. 

Ingredientai

    • Skumbrė: 1 vnt.
    • Česnakai: 2-3 skiltelės
    • Krapai: kelios šakelės
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Skumbrei nupjauti galvą, išimti vidurius, stuburkaulį su šoniniais kaulais, kruopščiai išvalyti ir perpjauti per pusę.
  2. 2. Į dubenėlį įspausti česnako skiltelės, sudėti smulkiai kapotus krapus, berti druskos ir pipirų. Gerai išmaišyti.
  3. Reklama
  4. 3. Paruoštą masę sudėti ant vienos skumbrės puselės.
  5. įdaras ant žuvies
  6. 4. Uždengti kita filė, paspausti ir tuomet viską standžiai suvynioti į maistinę plėvelę.
  7. 5. Suvyniotą žuvį padėti į šaldiklį, kad pilnai sustingtų.
  8. 6. Sustingusią žuvį supjaustyti kuo plonesniais griežinėliais ir patiekti.
Skumbrės straganina
Šamo maltinukai - kotletai orkaitėje
(7)
Su daržovėmis ir lašiša įdaryta lydeka
(1)
Kepta skorpionžuvė keptuvėje
(1)
Kepta žuvis - dorada druskoje
(4)