1. Pirmiausia obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius bei supjaustykite maždaug 1 centimetro storio skiltelėmis.
2. Tuomet ant vidutinės ugnies keptuvėje išlydykite sviestą, berkite cukrų, cinamoną bei kepinkite apie 2–3 minutes. Po to sudėkite obuolius bei kartas nuo karto pamaišydamos kepkite, kol obuoliai suminkštėja (tačiau jie neturi būti sukritę). Nuimkite keptuvę nuo ugnies bei palikite obuolius atvėsti.
3. Tada perlenkite vieną tešlos lakštą per pusę bei nuo lenkimo vietos kas 1 centimetrą padarykite įstrižas įpjovas. Kepimo skardą išklokite su kepimo popieriumi bei dėkite kitą tešlos lakštą. Ant jo sudėkite obuolius, palikdamos maždaug 1–2 centimetrus nuo kraštų. Sumaišykite kiaušinio trynį, cukrų bei vandenį. Patepkite šiuo mišiniu tešlos lakšto kraštą – tai padės lakštams sulipti. Užklokite obuolius kitu tešlos lakštu su įpjovomis bei aptepkite tešlą likusiu kiaušinio mišiniu. Jei norisi, peiliu tešlos kraštuose padarykite įpjovas – iškepęs pyragas gražiau atrodys.
4. Kepkite iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol pyragas tampa rusvai auksinės spalvos. Skanaukite!
5. Pastebėjimas: Kepant obuolius, susidaro nemažai jų sulčių. Aš juos kepinau tol, kol cukrus ėmė lydytis į karamelę bei obuoliai ja aplipo. Obuolius reiktų imti kietesnius bei šiek tiek storiau pjaustyti.
6. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.