Sluoksniuotos tešlos užkandis su džiovintu pomidoru - tarsi itališka užkandėlė!

2020-01-27 Autorius Kviečiu į virtuvę

Sluoksniuotos tešlos užkandis su džiovintu pomidoru - tarsi itališka užkandėlė!
Tai kažkas labai panašaus į itališką užkandėlę. Joje yra naudojami džiovinti pomidorai, bazilikas bei kietasis sūris. Tiesiog tikra Italija mano pačios virtuvėje. Pikantiškas ir labai skanus užkandis, kuris idealiai tinka vakarojimams su užsukusiais draugais.

Ingredientai

    • sluoksniuota bemielė tešla: 500 gramų (naudojau 6 lapelius)
    • džiovinti pomidorai: 100 gramų
    • džiovintas bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio
    • kietasis sūris: 50 gramų
    • pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • majonezas: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 1 skiltelės
    • kiaušiniai: 1
    • sezamo sėklos: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių česnaką nulupkite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais.
  2. smulkiai supjaustytas česnakas
  3. 2. Tuomet maišykite majonezą, pomidorų padažą ir česnaką tarpusavyje.
  4. Reklama
  5. 3. Sluoksniuotos tešlos lakštus aptepkite majonezo - pomidorų padažu ir pabarstykite baziliku.
  6. 4. Džiovintus pomidorus pasmulkinkite ir sudėkite viename tešlos lapo krašte.
  7. 5. Pabarstykite sutarkuotu sūriu ir susukite tešlą į ritinėlius.
  8. 6. Supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir patepkite kiaušinio plakiniu.
  9. 7. Galiausiai pabarstykite sezamo sėklomis ir dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 10-15 minučių. Lepinkitės!
  10. 8. Rekomendacija: Daugiau užkandėlių receptų rasite: Užkandėlės.
Velykinė užkandėlė
(6)
Šaltas užkandis Summer rolls su lašiša
(1)
Grissini duonos lazdelės su Parmezanu
(2)
Dvi skanios, sveikos ir pikantiškos užtepėlės
(2)