bemielė sluoksniuota tešla: 1 lakšto (pakelis, kuriame būna 2 lakštai)
plombyro skonio varškė: 1 pakelio
35% riebumo plakamoji grietinėlė: 200 mililitrų
cukrus: 1-2 valgomųjų šaukštų
citrinos rūgštis: ant peilio galiuko
aliejus
Recepto paruošimas
1. Pastebėjimas: Vamzdeliams kepti būtų gerai turėti specialius metalinius vamzdelius, bet galite jų pasidaryti pačios iš kietesnės folijos: tiesiog rankomis suglamžykite foliją bei spausdamos suformuokite 10 centimetrų aukščio kūgius. Apačią reikėtų daryti platesnę bei kuo lygesnę, kad kūgiai stabiliai stovėtų (žiūrėkite nuotrauką pateiktą žemiau)
2. Vamzdeliai: Tešlą atšildykite, pakočiokite, kad būtų plonesnė. Tada išilgai supjaustykite apie 1,5 centimetro pločio juostelėmis. Kūgius aptepkite aliejumi bei pradėdamos nuo viršaus nespausdamos apsukite juos tešlos juostelėmis. Sustatykite orkaitės skardoje bei kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15–20 minučių arba kol ima gražiai ruduoti. Iškepusius vamzdelius atvėsinkite bei itin atsargiai ištraukite foliją.
3. Kremas: Grietinėlę su citrinos rūgštimi bei cukrumi išplakite iki standumo. Atsargiai įmaišykite varškę. Sudėkite kremą į konditerinį maišelį bei užpildykite juo vamzdelius. Skanaukite!