Smidrais įdarytos viščiukų krūtinėlės su vyno padažu

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Smidrais įdarytos viščiukų krūtinėlės su vyno padažu

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 4
    • rūkytų kumpio griežinėlių: 4 (plonai atpjautų)
    • fermentinio sūrio griežinėlių: 4
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    Įdarui:
    • fetos sūrio: 50-60 gramų
    • česnako skiltelių: 2
    • šviežių smidrų ryšulėlio: 1
    • saujelės smulkintų žalumynų: 1 (svogūnų laiškai, peletrūinai, petražolės)
    • druska
    • malti pipirai
    Padažui: 
    • kiaušinių trynių: 3
    • baltojo vyno: 3 šaukštų
    • baltojo vyno acto: 3 šaukštų
    • sviesto: 200 gramų
    • vandens: 1 šaukšto
    • druska
    • malti pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos filė nuplauname, nusausiname bei įtriname su druska ir pipirais. Paliekame mėsą pasimarinuoti, kol išsivirsime smidrus.
  2. 2. Tada smidrus nuplauname, kotelius nuskutame, galiukus nupjauname, surišame į ryšulėlį, įstatome į siaurą bei aukštą puodą su verdančiu vandeniu. Vanduo turėtų apsemti tik pusę smidrų stiebų. Paverdame maždaug 4 minutes. Išgriebiame, nuvarvinname bei atvėsiname.
  3. 3. Tuomet įdarui smulkiai sukapojame fetą, sudedame trintus česnakus, smulkintus žalumynus bei viską abai gerai ištriname. Pagardiname su druska bei pipirais. Krūtinėlę labai lengvai pamušame. Ant mėsos dedame sūrio įdaro, į jį įspaudžiame kelis smidrus bei viską susukame į ritinėlį. Suktinuką apvyniojame kumpio griežinėliu bei sutvirtiname mediniu smeigtuku.
  4. 4. Kepame maždaug 30 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus. Prieš baigdamos kepti ant kiekvieno suktinuko uždedame po sūrio griežinėlį.
  5. 5. Kol mūsų kepsniai kepa, pagaminame vyno padažą. Į keptuvę supilame actą, vyną bei įberiame žiupsnelį pipirų. Verdame kelias minutes. Į keptuvę įpilame šaukštą vandens, išmaišome be nukeliame nuo ugnies. Padažą truputėlį atvėsiname. Į puodą įpilame litrą vandens, užviriname bei įstatome kitą indą su padažu. Į jį įmaišome kiaušinių trynius. Lėtai maišome maždaug 3–4 minutes, kol padažas ims tirštėti. Tuomet sudedame sviestą bei maišome, kol išsilydys. Jei reikia, paskaniname druska bei pipirais. Galiausiai, į stalą įdarytas krūtinėles patiekiame su vyno padažu. Tikras gardumėlis!
Grilyje keptos antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
(6)
Ispaniška paelija - paelja iš Maljorkos su vištiena, krevetėmis ir midijomis
(1)
Bao bandelės su traškia vištiena
(3)