Šokoladinis kavos tortas su karameliniu kremu

2018-03-30 Autorius WorldRecipes.lt

Šokoladinis kavos tortas su karameliniu kremu

Ingredientai

    Biskvitui:
    • sviestas: 250 gramų
    • cukrus: 440 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • miltai: 400 gramų
    • kakava: 80 gramų
    • kepimo milteliai: 2,5 arbatinio šaukštelio
    • tirpi kava: 4 valgomųjų šaukštų
    • pienas: 350 mililitrų
    • vanilės ekstraktas (arba vanilinis cukrus)
     Sirupui:
    • paruošta stipri kava: 300 mililitrų
    • cukrus: 150 gramų
    • kavos likeris: 50-100 mililitrų (arba brendis)
    Kremui:
    • maskarponės sūris: 750 gramų
    • karamelizuotas saldintas sutirštintas pienas "Rududu": 2 skardinių (po 397 gramus)
    • kavos likeris: 2 valgomųjų šaukštų (arba brendis)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvitai: Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi iki baltumo. Įmušame vieną kambario temperatūros kiaušinį bei gerai išplakame. Tada įmušame kitą kiaušinį, išplakame. Taip sudedame visus kiaušinius, masę išplakdamos iki purios masės.
  2. 2. Tuomet į miltus suberiame kakavą, kepimo miltelius bei persijoti mažiausiai du kartus (aš pati persijojau 5 kartus).
  3. 3. Tada į sviesto - kiaušinių masę po truputį suberiame pusę miltų, masę nuolatos maišydamos šaukštu (ne mikseriu!).
  4. 4. Po to tirpią kavą ištirpiname 3 valgomuosiuose šaukštuose karšto vandens bei sumaišome su pienu, įdedame vanilės ekstrakto (ar vanilinio cukraus). Pieno bei kavos mišinį po truputį (nuolatos maišydamos) supilame į sviesto - kiaušinių masę. Po truputį suberiame likusius miltus bei tešlą gerai išmaišome.
  5. 5. Pasiruošiame dvi vienodo dydžio kepimo formas - šonus sutepame sviestu, o dugną išklojame su kepimo popieriumi. Tešlą padaliname į dvi dalis bei supilame į paruoštas formas. Biskvitus kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių. Iškepusius biskvitus atvėsiname.
  6. 6. Jei nanmie nėra dviejų vienodo dydžio kepimo formų, nurodytus produktų kiekius padaliname per pusę bei paruošiame tešlą vienam biskvitui. Kai iškepame vieną biskvitą, paruošiame tešlą antram biskvitui bei kepame kitą biskvitą.
  7. 7. Sirupas: Paruoštą kavą supilame į puodą, suberiame cukrų bei verdame ant silpnos ugnies maždaug 15-20 minučių, kol sirupas sutirštės ir sumažės per pusę. Tada nukeliame nuo viryklės bei supilame kavos likerį (arba brendį).
  8. 8. Kremas: Visus kremui nurodytus ingredientus sudedame į indą bei išplakame mikserio pagalba iki vientisos masės.
  9. 9. Torto surinkimas: Atvėsintus biskvitus perpjauname pusiau į dvi dalis, kad gautųsi išvis keturi lakštai. Vieną lakštą padedame ant lėkštės, sulaistome paruoštu sirupu bei pertepame kremu. Uždedame antrą lakštą, sulaistome sirupu bei sutepame kremu. Šitaip sudedame visus lakštus. Likusiu kremu sutepame torto šonus. Papuošiame pagal savo norus ir fantaziją.
  10. 10. Galiausiai paruoštą tortą mažiausiai per visą naktį palaikome šaldytuve. Skanaujame!
  11. 11. Rekomendacija: Daugiau kavos tortų receptų rasite: Kavos tortai.
Šokoladinis kavos tortas su karameliniu kremu
Tėčio gimtadienio tortas arba Šokoladinis tortas su traškiu "praline" sluoksniu
(5)
Lietinių blynų tortas su varške
(15)