Šokoladinis keksas

2017-10-17 Autorius Gabrielės blogas

Šokoladinis keksas

Ingredientai

    Keksui:
    • miltai: 560 mililitrų
    • kakavos milteliai: 50 mililitrų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • riebi grietinėlė: 110 mililitrų
    • kefyras: 110 mililitrų
    • pieniškas "Toblerone" šokoladas: 200 gramų
    • kambario temperatūros sviestas: 225 gramų
    • cukrus: 300 mililitrų
    • kiaušiniai: 1 (+ 1 baltymo)
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    Glajui:
    • juodas šokoladas: 125 gramų
    • riebi grietinėlė: 100 mililitrų
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • agavų sirupas: 2 valgomųjų šaukštų (arba kukurūzų, arba gliukozės)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių temperatūros. Sviestu patepkite kekso kepimo formą.
  2. 2. Tuomet miltus sumaišykite su kakavos, kepimo milteliais bei druska. Grietinėlę užvirinkite, suberkite sulaužytą "Toblerone" šokoladą bei maišykite, kol šokoladas ištirps. Supilkite kefyrą bei palikite atvėsti. Sviestą iki purumo išsukite su cukrumi, įplakite kiaušinius bei baltymą, vanilės ekstraktą. Į gautą sviesto masę pakaitomis dėkite tai miltų mišinio, tai šokolado masės, visą laiką plakite. Tešlą supilkite į kekso formą bei kepkite maždaug 60 minučių.
  3. 3. Tada glajui skirtą grietinėlę užvirinkite, nukelkite nuo kaitros, sudėkite sviestą, sulaužytą šokoladą bei supilkite sirupą. Išmaišykite iki vientisos masės bei leiskite pravėsti, sutirštėti. Apliekite jau atšalusį keksą. Skanaukite!
Drėgnas morkų keksas
(13)
Šokoladinis cukinijų keksas | Receptas
(2)