1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Tada 20 centimetrų skersmens kepimo skardą ištepame riebalais bei išklojame sviestiniu popieriumi.
2. Juodąjį šokoladą sulaužome gabalėliais bei sudedame į karščiui atsparų indą. Šokoladą kartu su sviestu ištirpiname karšto vandens garų vonelėje. Paliekame atvėsti.
3. Tuomet kiaušinių trynius išplakame su ruduoju melasos cukrumi iki purios masės.
4. Į kiaušinių masę supilame atvėsintą šokoladą bei 3 šaukštus romo ir vanilės aromatą.
5. Tada kitame dubenyje išplakame kiaušinių baltymus iki purių putų. Įmaišome juos į šokolado masę kartu su maltais migdolais bei kepimo milteliais.
6. Paskui tešlą sukrečiame į paruoštą kepimo skardą bei šaukštu išlyginame paviršių. Kepdami orkaitės apačioje padedame dar vieną kepimo skardą su verdančiu vandeniu, pripildytu iki pusės skardos aukščio. Kepame maždaug 40–45 minutes. Iškepusį atšaldome.
7. Perpjauname tortą išilgai pusiau, likusį romą sumaišome su abrikosų džemu, šiuo mišiniu aptepame vieną torto pusę bei suklijuojame abi puses.
8. Likusį šokoladą ištirpiname kaip ir prieš tai bei atvėsiname 10 minučių. Į ištirpusį šokoladą supilame grietinėlę bei gerai išplakame.
9. Torto šonus bei viršų aptepame šokoladiniu glaistu bei apibarstome šokoladiniais pabarstukais. Skanaus!
Virginija
Atsakyti