Šokolado - grietinėlės kremas (ganašas)

2020-09-27 Autorius Mamukynas

Šokolado - grietinėlės kremas (ganašas)
Pateiksiu jums du skirtinguds ganašo gaminimo variantus. Kremas labai tinka tortų puošimui, taip pat pertepimui, pvz. įdedant priedų - kepintų riešutų, razinų. 

Taip pat jei torto, kurį gaminsite vaikai nevalgys, galite kremą paskaninti allkoholiniu gėrimu.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Pirmam receptui:
    • juodas šokoladas: 100 gramų
    • riebi grietinėlė (35-36 proc.): 100 gramų
    Antram receptui:
    • juodas šokoladas: 150 gramų
    • grietinėlė (35-36 proc.): 100 gramų
    • sviestas: 30 gramų
    • želatina:  4 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmas receptas. Pasirinkite indą kuriame vėliau galėsite plakti kremą, sulaužykite šokoladą ir sudėkite į jį.
  2. 2. Šį indą statykite į kitą indą, kuriame įpilta vandens, dėkite ant viryklės ir tokioje "vonelėje" kaitinkite kol šokoladas ištirps.
  3. Reklama
  4. 3. Kitame puode užkaitinkite grietinėlę iki užvirimo ir užpilkite ant šokolado, gerai išmaišykite.
  5. 4. Palikite, kad atvėstų ir tada nakčiai įdėkite į šaldytuvą.
  6. 5. Kitą dieną išplakite mikseriu, kol gausis tirštas kremas.
  7. šokolado grietinėlės kremas
  8. 6. Antras receptas. Želatiną užpilkite trupučiu virinto, šalto vandens ir palikite brinkti.
  9. 7. Šokoladą sulaužykite, kartu su sviestu dėkite į dubenį, kaip ir pirmajame recepte padarykite vandens vonelę ir kaitinkite kol viskas ištirpsta.
  10. 8. Pakaitinkite želatiną, kad ištirptų, supilkite į šokoladą, sumaišykite.
  11. 9. Dubenį pastatykite ant stalo, kad truputį pravėstų ir per tą laiką gerai išplakite grietinėlę.
  12. 10. Su mikseriu truputį pramaišykite šokoladą, dėkite grietinėlę ir pačiu mažiausiu greičiu atsargiai sumaišykite.
  13. šokolado grietinėlės kremas antras receptas
  14. 11. Patarimas. Jei kremas atrodo skystokas, įdėkite jį kelioms minutėms į šaldytuvą ir paskui pertepkite tortą.
  15. 12. Rekomendacija: Daugiau kremų receptų rasite: Kremai.
Šokolado - grietinėlės kremas (ganašas)
Šokolado - grietinėlės kremas (ganašas)