vištienos šlaunelės: 10 didesnių šlaunelių (~3,5 - 4 kg)
česnakai: 1 galvutės
lauro lapeliai: 5-6
rupi druska: 35 gramų (kas nemėgstate sūriau, galite įdėti mažiau)
kvepiančių, karčių ir įvairių pipirų žirneliais, apelsininių pipirų žiupsnis
vanduo: 0,5 stiklinės
Recepto paruošimas
1. Pradžioje iš šlaunelių išimame kaulus, mėsą labai smulkiai nesmulkiname, į maždaug 5-6 dalis šlaunelę.
2. Sudedame į didesnį dubenį, nuplauname, pamerkiame į šaltą vandenį bent 60 minučių, nusausiname, sudedame visus išvardintus ingredientus (česnaką susmulkiname, ne sutraiškome) viską gerai išmaišome, pridengiame kokia lėkštute arba išnešame kažkur šaltai iki kitos dienos.
3. Tuomet kitą dieną vėl pamaišiusios, sudedame į norimos talpos stiklainius, iš tokio kiekio išeis maždaug 8 puslitrainiai. Labai pilnus neprigrūdame, per nykščio storumą paliekame nuo viršaus tuščius.
4. Dedame į šaltą orkaitę, nustatome 190 temperatūrą bei kepame maždaug 80 minučių, kol pradeda rausti šlaunelių viršus.
5. Tuomet uždedame dangtelius, dar pakaitiname apie 5 minutes bei ištraukusios, neatidarant užsukame.
6. Sušąla labai puikūs drebučiai, tinka kelionėms arba svečiams vaišinti, aišku ir savęs nepamirškite! Skanaus!
Jura Nesvarbi
Manau vanduo, kad apsemtu stiklainius, bet ne ant vistienos
Atsakyti
Gražina
Vanduo tik mėsai mirkyti, kai iš parduotuvės į stiklainius nereik vandens
Oras
Kaip jūs skaitot receptą, jei klausinėjat kur dėt vandenį, baisu.
Atsakyti
Miki
Dėl to vandens taip aiškiai parašyta, o panika sukelta😅. Ir man labai juokinga😂
Aš
Kur pilti tą vandenį? Ar gali kas nors pasakyt?
Atsakyti
Dangė
Tai ar išsiaiškino kas nors, kur dėti tą 0,5 stiklinės vandens?
Atsakyti
Edita
O kiek laiko isilaiko tokia vistiena stiklainiuose?
Atsakyti
Ausra
Va dar bulvyciu į tą stiklainį kartu įdėkite bus super
Atsakyti
Tik pirkim iškart šlaunelių mėsą, tai nereikės kauliuku išiminėt, iškart paruošta mėsa...
Atsakyti
Irma
Labai suintrigavo šis receptas. Labai mėgstu vištieną. Tikrai išbandysiu tinkamai susiklosčius aplinkybėms - įsigijus naminių šlaunelių.
Bet.... SLOVIKĖLIAI... - žiauru: mane tiesiog nužudė :(
Atsakyti
Zuzana
Darau tai eilę metų, bet šiek tiek kitaip. Naudoju kaimiškus broilerius, susmulkinu degtukų dydžio gabalėliais, didesniu kaulus pašalinu ir jokių plovimų, nusausinu popieriniu rankšluosčiu. Dedu česnako, pipirų, morkų pagal skonį, o druskos 1kg 12 gramų. Viską gerai išmasažuoju ir palieku porai valandų. Po to talpiai dedu į 0,5 ltr. stiklainius, priedengiu užsukamais dangteliais, bet neužsuku. Po valandos patikrinu, jei dar kietoka, kepa toliau. Iškepus tuoj pat užsuku dangtelius. Skanaus.
Atsakyti
alė
O vandens jūs nepilat, kaip tam recepte?
Regina
Ar morkas deti zalias pjaustytas tarkuotas
gaspadine
ant ko sustatote orkaiteje stiklainius-ar ant groteliu, ar ant blekutes...bijau, kad sprogs..
Jonas
As tai galvoju,kad tikrai ta bandeni reikia supilti ivistiena kai marinuoji,kai tik bus akcija slaunelem,reiks pasidaryti,turetu buti liuxusinis skonis.
Atsakyti
Stssė
Vandens nereik visai,o mėsytę netgi nusausint
Ona
Tai kur tą 0,5l vandens dėti? Taip ir nesupratau.
Atsakyti
Nesvarbu
Į stiklainį
Onutė
Aš numirkinu pusę valandos prieš tai nulupti skūras ir smaigalį nukerpu, toliau užkaičiu puodą su vandeniu sudedu mėsyte ,kai susidaro putos nugriebiu ,nuplaunu mėsa šaltu vandeniu, o tada sudedu prieskonius morka česnaką pipirus, istirpintą druską pusės lit vandenyną supilti ant mėsytės prispauďžiu palieku per naktį ,sekančia dieną sudedu į stiklainius , kur liko vanduo vienodai supilstau į stiklainius ir statau į šalta orkaitę , blėkutej ,aš pasilieka nuvirinto iškuošto sultinio ir dapilu į stiklainius kaitinu 190 l 80min, pastoviai taip darau labai skanu
Vilma
Merginos tsigi ta vandenh reik uzpilt ant mesytes dar bliude esant ir ismaisius palikt pasistovet .
Atsakyti
Eugenija
Retai kada randu recepta ,kuris pasitvirtintu.bet sitas geras,mesa gaunasi puiki.
Atsakyti
Gintautas
Tai taip ir niekas neatsake, kur naudoti ta vandeni?
Atsakyti
Jura Nesvarbi
Atsakyti
Gražina
Oras
Atsakyti
Miki
Aš
Atsakyti
Dangė
Atsakyti
Edita
Atsakyti
Ausra
Atsakyti
Lina
Atsakyti
alė
Atsakyti
Stas
Atsakyti
undefined
Atsakyti
Irma
Atsakyti
Zuzana
Atsakyti
alė
Regina
gaspadine
Jonas
Atsakyti
Stssė
Ona
Atsakyti
Nesvarbu
Onutė
Vilma
Atsakyti
Eugenija
Atsakyti
Gintautas
Atsakyti
Ligita Ligita
Atsakyti
Andzelika
Atsakyti
Liuda
Atsakyti
virginija
regina
Lina Nesvarbu
Atsakyti
WorldRecipes™
Atsakyti
Snieguolė
Lilė
Atsakyti
nijole
Atsakyti