Stirnienos filė daržovėse kepta orkaitėje su bulvėmis

2021-02-15 Autorius Taip norėjau

Stirnienos filė daržovėse kepta orkaitėje su bulvėmis
Tikrai nėra taip, kad dažnai savo virtuvėje turėčiau žvėrienos. Bet galiu lengvai pasakyti, kad visa žvėrienos mėsa man labai patinka.. Ir norėčiau savo virtuvėje jos turėti daug dažniau. Šį kartą stirnienos filė gavau dovanų iš draugo medžiotojo, kartu su visais paruošimo patarimais. Pasirodo ši dalis gaminant labai mėgsta išsausėti, todėl reikia kelių gudrybių, kad išlaikyti ją sultingą. Patarimai tikrai padėjo ir viskas pavyko. Tad dalinuosi šiais patarimais ir su Jumis.

Ingredientai

    • stirnienos filė: pagal skonį (pas mane buvo maždaug kilogramas)
    • morkos: 3 (didesnės)
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • medžiotojų prieskoniai
    • čiobrelis
    • malta kalendra
    • druska
    • fermentinis sūris: gabaliuko
    • majonezas
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • bulvės: kiek norisi

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia stirnienos filė supjaustykite maždaug piršto storio gabaliukais.
  2. 2. Tada mėsa šiek tiek pamuškite, subarstykite medžiotojų prieskoniais ir palikite keletą valandų pasimarinuoti.
  3. Reklama
  4. 3. Morkas sutarkuokite burokine tarka.
  5. tarkuojamos morkos
  6. 4. Apibarstykite druska, kalendra, pilkite aliejų ir išmaišykite.
  7. 5. Morkas sudėkite į kepimo indą, padarydami iš jų maždaug piršto storio "kilimėlį".
  8. 6. Ant morkų išdėliokite pasimarinavusią stirnieną, patepkite majonezu (nedėkite labai daug), pabarstykite čiobrelių (jei nemėgstate, galite nedėti) ir užklokite labai plonai supjaustytais svogūno griežinėliais (man gavosi 2 sluoksniai svogūno).
  9. 7. Tuomet apiberkite smulkiai sutarkuotu sūriu (nedaug), įpilkite šiek tiek vandens
  10. 8. Aplink išdėliokite paprieskoniuotus (mėgstamais prieskoniais) bulvių ketvirčius.
  11. stirniena kepimo skardoje su bulvėmis
  12. 9. Viską kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių.
  13. kepta stirniena orkaitėje su bulvėmis
  14. 10. Taurė mėgstamo vyno ir fantastiški pietūs garantuoti. Skanaus!
Troškinta stirniena marinuota rūgpienyje
(3)
Vieno puodo kiaulienos troškinys su pupelėmis, bulvėmis ir morkomis
(11)