aštrios garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių su kaupu
medus: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
meksikietiški žuvies prieskoniai: 2 arbatinių šaukštelių (naudoju Saldva)
aliejus: 1 valgomojo šaukšto
druska
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių upėtakį nuskuskite, išskroskite, gerai išplaukite, nusausinkite. Nupjaukite galvą, uodegą, papilves (tai galite sunaudoti žuvienei) bei supjaustykite žuvį maždaug 3-4 centimetrų storio gabaliukais. Tada į nedidelį indelį dėkite garstyčias, medų, aliejų bei prieskonius, viską gerai sumaišykite ir šiuo mišiniu aptepkite žuvies gabaliukus. Palikite juos marinuotis šaldytuve per visą naktį.
2. Prieš kepdamos, apibarstykite druska. Kepkite ant gerai iškūrentų žarijų, kol gražiai apkepa.
Reklama
3. Upėtakis išlieka labai sultingas, neišsausėja. Tiesiog pirštelius apsilaižyti galima. Mes pasirinkome valgyti su salotomis bei su ciberžole išvirtais ryžiais. Skanaus!
4. Rekomendacija: Daugiau upėtakio receptų rasite: Upėtakio receptai.