Šitaip agurkus žiemai ruošiau pernai pirmą kartą, vis norėdama išbandyti, ką nors naujo. Labai pasiteisino ir labai patiko man taip agurkus sūdyti žiemai. Šiemet vėl kartoju ir kitiems rekomenduoju!
8. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.
Rima Vilkelienė
Turiu klausymą. Sūrų vandenį išpilti lauk? Ir užpilti iš krano šaltu vandeniu? Dėkoju už atsakymą.
Atsakyti
undefined
Taip , tik reikia gerai išskalauti, kad neliktų seno marinato
Audrone
Taip. Użpilti vien šaltu. Geriausia būtų šulinio jei turite. Bet aš atgal tų lapu nebespėjau. Vien grynai vanduo. Manau per ilgą laiką lapai rūgimą duoda. Agurkai skanūs gavosi
Atsakyti
Vikte
Aš pridedu kiek telpa į stiklainį. Reikia agurkus paspausti, nes kai pradeda rūgti jie pasitraukia. Užpilu vandeniu, kad apsemtų agurkus. Vandens 3ltr. stiklainiui reikia 1,5 ltr., 2ltr-1 ltr, 1- 0,5. Po stiklainiu reikėtų ką nors padėti, nes rūgstant skystis pakyla ir truputį išbėga.
Galų nupjaut nereikia, o agurkus reik gerai praskalaut, tik tada užpilt vandeniu
Atsakyti
Elinga
Tai lapus deti tik tik į stiklsinius, iš pradžiu nereikia?
Atsakyti
Siga
O kiek kilogramų agurkų ant 10 litrų vandens?
Atsakyti
Stasiuks
Kiek turit, čia juk be dviejų universitetų nesuskaičiuojat, kad litrui vandens 100g druskos.
Mociute
Panašiai darau jau eilę metų. Tik aš nenupjaustau agurku galiukų, neperpilinėju vandens. Tiesiog nuplautus agurkus sudedu į stiklainius. Įdedu krapu žiedynu, vyšnių lapų, kokia skiltelę česnako. Užpilu kuo šaltesniu vandeniu. Kiek litrų vandens tilps užpilt ant tu sudėtų agurkų, tiek valgomų šaukštų druskos. Ir viskas!!! Įrūgsta natūraliai, netgi tas skystis, suvalgius agurkus, skanus išgerti.🙂
Atsakyti
Rima Vilkelienė
Atsakyti
undefined
Audrone
Atsakyti
Vikte
Audrone
Atsakyti
undefined
Atsakyti
Elinga
Atsakyti
Siga
Atsakyti
Stasiuks
Mociute
Atsakyti