Tokia sukta duonelė su žolelėmis yra labai skani, ypač tinka prie įvairiausių salotų. Labai dažnai pasigaminame, kad nereiktų nieko panašaus pirkti, skonis daug geresnis. :)
1. Pirmiausia miltus, cukrų, druską ir aliejų sudedame į dubenį arba į maisto kombainą, sutrupiname mieles, supilame šiltą vandenį ir viską išminkome maždaug 10 minučių.
2. Tuomet suformuojame rutuliuką, uždengiame rankšluostuku ir padedame šiltai maždaug 60 minučių, kol masė padidėja dvigubai.
Reklama
3. Per tą laiką, pasiruošiame įdarą. Susmulkiname alyvuoges, pomidorus ir žoleles.
4. Česnaką sutriname. Sumaišome su nuo pomidorų likusiu aliejumi, jeigu nedaug turite, galima naudoti alyvuogių aliejų.
5. Tada įberiame šiek tiek druskos ir šviežiai maltų pipirų.
6. Pakilusią tešlą perminkome ir iškočiojame apskritimą. Ant jo paskirstome pasiruoštą įdarą ir supjaustome juostelėmis.
7. Imdami nuo mažiausios juostelės susukame duonelę.
8. Duonelę sukame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Stengiamės, kad pomidorai bei alyvuogės būtų viduryje, nes kepant gali šiek tiek apdegti.
9. Susuktą duonelę paliekame šiltai maždaug 20-30 minučių, kad pakiltų.
10. Po to kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20-30 minučių. Skanaujame!
11. Rekomendacija: Daugiau duonelių receptų rasite: Duonelės.