Sultinga ir minkštutė įdaryta vištienos krūtinėlė su apelsininiu padažu

2018-02-22 Autorius Andželikos virtuvėlė

Sultinga ir minkštutė įdaryta vištienos krūtinėlė su apelsininiu padažu

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 2
    • čiobreliai: trupučio
    • druska: trupučio
    • pipirai: trupučio
    Įdarui:
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1 (mažo)
    • obuoliai: 0,5 (nulupto)
    • kriaušės: 0,5 (nuluptos)
    Padažui:
    • šviežių apelsinų sultys: 6 šaukštų
    • cukrus: 4 šaukštelių
    Kepimui:
    • aliejus: trupučio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos krūtinėles nuplauname, nusausiname, įpjauname, pamušame, pagardiname druska, pipirais bei čiobreliais.
  2. 2. Įdaras: Sutarkuojame svogūną, supjaustome kriaušę, obuolį bei šiek tiek apkepame keptuvėje, kad suminkštėtų.
  3. Reklama
  4. 3. Padažas: Į nedidelį puodą supilame sultis su cukrumi bei paverdame maždaug 5-7 minutes, kol padažiukas pradės tirštėti.
  5. 4. Tuomet ant išmuštos vištienos krūtinėlės vienos pusės dedame paruoštą įdarą, užlenkiame, susmeigiame mediniais smeigtukais bei šiek tiek apkepame keptuvėje iš abiejų pusių, iki gražios auksinės spalvos.
  6. 5. Po to sudedame į kepimo skardą bei užpilame paruoštu apelsinų padažu. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.
  7. 6. Patiekiame su padažu, garnyrui labai tinka ryžiai arba mėgstamos salotos. Skanaus!

Vilma Kriaučiūnienė

Ilgai ieškojau kaip pasigaminti vakarienei vištienos krūtinėlę orkaitėje. Šis receptas labai patiko ir gaminsiu tikrai dar ne kartą. Rekomenduoju ir kitoms išmėginti :)
Atsakyti
Turkiška vištienos šavarma (shawarma) arba kebabas
(1)
Udon makaronai su vištiena
(1)
Vištienos apkepas su juodosiomis pupelėmis ir kukurūzais
(2)