Sultinga vištiena su traškia plutele

2017-10-17 Autorius Baking Secrets

Sultinga vištiena su traškia plutele

Ingredientai

    Vištienos šniceliams:
    • vištienos krūtinėlės: 2-4
    • miltai: 50 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • balta duona: 100 gramų
    • šviežūs čiobreliai: 1,5 šaukšto
    • šviežios petražolės: 2 šaukštų
    • parmezano sūris: 50 gramų
    • druska
    • pipirai
    Agurkų ir krapų salotoms:
    • agurkai: 1 (ilgas)
    • švieži krapai: 1,5 šaukšto
    • sojų padažas: 1 šaukšto
    • ryžių vyno actas: 1 šaukšto
    • ryžių vyno "Mirin": šaukšto
    • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištieną dedame į vienkartinį maišelį bei su kočėlu pamušame, kad mėsa būtų plona. Kiekvieną krūtinėlę perpjauname per pusę (jei jos didelės). Pabarstome druska bei pipirais.
  2. 2. Tuomet į smulkintuvą dedame baltą duoną, tarkuotą Parmezaną, čiobrelius bei petražoles ir gerai viską susmulkiname.
  3. 3. Tada vištienos krūtinėles apvoliojame miltuose, po to išplaktuose kiaušiniuose bei galiausiai duonos trupiniuose.
  4. 4. Keptuvę gerai įkaitiname, pilame daržovių aliejaus, įdedame gabaliuką sviesto. Vištieną kepame maždaug po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
  5. 5. Galiausiai agurkų salotoms agurką supjaustome pusmėnuliais, apibarstome smulkintais krapais. Visus kitus produktus sumaišome bei užpilame ant salotų. Skanaus!
Makaronų apkepas su vištiena ir mocarela
(1)
Keptų moliūgų sriuba su vištienos kukuliais ir grietinėle
(4)