Sultingi cukinijų ir mėsos kepsniukai

Ingredientai

    • mėgiamas faršas: 500 gramų
    • cukinija: 400 gramų
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • krapai
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • kiaušiniai: 1
    • manų kruopos: 1 saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje pasiruoškite cukiniją: ją sutarkuokite vidutinio stambumo (burokine) tarka.
  2. 2. Tada smulkiai supjaustykite svogūną, krapus, sutraiškykite arba susmulkinkite česnaką. Į indą sudėkite faršą, cukiniją, svogūną, česnaką, krapus, berkite manus, muškite kiaušinį, dėkite prieskonius. Labai gerai viską išmaišykite – kad faršas bei cukinija pasiskirstytų tolygiai. Tokiu atveju kepsniukai bus ne tik sultingi, bet ir ganėtinai tvirti.
  3. 3. Darykite kepsniukus bei kepkite įkaitintame aliejuje.
  4. 4. Kai iškepa, dėkite į puodą, užpilkite sultinuku, galite įdėti porą šaukštų pomidorų pastos bei truputį patroškinkite. Skanaus!
Kiaulienos faršo apkepas su ryžiais, grybais ir daržovėmis
(5)
Takai su malta mėsa
(1)